Na het overdonderend succes van vorig jaar, gaat de zesde editie van Thrillogy opnieuw door in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit grootse en centraal gelegen hallencomplex werd de uitvalsbasis van de hedendaagse hardstyle, raw hardstyle en hardcore helden. Als hosts van de avond vonden we namelijk Zatox, Crypsis en Mad Dog. Deze 3 heren stonden de hele avond in het middelpunt van de belangstelling, maar hebben ook een aantal van hun favoriete artiesten en vrienden uitgenodigd om hun te vergezellen. Het uitbrengen van een driedubbelaar, in samenwerking met Be Yourself Music, was dan ook vanzelfsprekend.

Zatox pakte uit met een stevige hardstyle tracklist op de eerste zijde van dit album. In de startblokken staat een eerste eigen release van hem. De intro is gebaseerd op het originele nummer van Wim Mertens. Maar ‘Struggle for Pleasure’ is veel meer dan dat. Zatox zorgde voor een stevige eigen touch, wat van dit nummer een pareltje maakt om naar te luisteren. En wie kent de woorden “Dope, Energy, Crowd, Illegal, Bass, Extreme, Loud, Decibel!” nou niet? Ook zijn ‘D.E.C.I.B.E.L.’ hit veroverde een plaatsje op deze zijde. Zijn laatste eigen track ‘Creation’ werd onder handen genomen door The R3belz. Hoewel het oorspronkelijk nummer de voorkeur krijgt, mag deze remix er ook wel wezen.

Verder koos Zatox voor een eerder mainstream gerichte tracklist die ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van het genre. De ‘Young Ones’ remix van D-Block & S-Te-Fan, het populaire en melodieuze nummer ‘Dj Easy My Mind’ van Isaac en één van de zeven Q-Base anthems ‘Fight 4 Your Right 2 Party’ van de Psyko Punkz zijn slechts enkele monsterhits die volgen. Om nog maar te zwijgen over de aanstekelijke lyrics die de Wild Motherfuckers gebruikten in hun nummer ‘We dont care’. Tot slot hebben de heren van Alpha² het nummer ‘Cocaine MF’ van Dj Duro geremixed tot een haast onherkenbare track van het originele.

Als één van de trendsetters is Grzegorz Luzynski aka Crypsis geen onbekende binnen de raw hardstyle scène. Tijdens Thrillogy releasde hij zijn nieuwe album ‘Cryptology’, wat tevens de titel is van het eerste nummer op deze zijde. Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele van zijn albumtracks, o.a. ‘The main MF edit’, ‘The Demand (Radical Redemption remix)’ en ‘Damned’, naar voren te schuiven op dit album. Daarnaast bekleden vele andere raw hardstyle artiesten de tracklist. Ran-D, Adaro, The Anarchist, Frequencerz, Radical Redemption en B-Front, om er een paar te noemen.

Een knallend einde komt er met de hardcore selectie van Mad Dog. Als enige in het rijtje gaat hij niet van start met een eigen release, maar met een nummer van de Italiaanse schone Anime. Dat beide uit hetzelfde land afkomstig zijn, is niet toevallig. Hardcore Italia is namelijk uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen binnen de scène met artiesten als The Stunned Guys, Meccano Twins, Unexist, Traxtorm Gangstaz Allied en Tommyknocker. Die op hun beurt allen deel uitmaken van deze stevige hardcore selectie. Ook de vaste waarden mogen natuurlijk niet ontbreken. Zo geven Neophyte, Promo, The Viper, Nosferatu, Noise Suppressor en Evil Activities eveneens het beste van zichzelf. Tot slot vinden we ISR Live met ‘Speedcore Mash’. De titel van dit nummer spreekt boekdelen en sluit deze zijde met de nodige bpm’s af. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: