1000 zonnen brengt dit jaar sterke zomerse verhalen die de mensen laten horen, zien en voelen wat er tijdens de zomer leeft in Vlaanderen. Deze week bezoeken Pieter en Maarten in 1000 zonnen op Eén de Sint-Jozefbrouwerij in Bree-Opitter. Eén trekt met kok Giovanni Oosters naar de Scholstraat in Oudenburg, Pascale Platel kampeert aan de witte kliffen van Dover en de Ambassadeurs bezoeken domein Planckendael.

1000 zonnen op Radio 2 drinkt ijs van ‘boetelingbier’ op maandag, daalt af in de steenkoolmijn van het Luikse Blégny op dinsdag, volgt scout Herman Verbruggen als gezonde kok woensdag, opent het Koninklijk Paleis op donderdag en volgt een gigantische picknick op het strand van Nieuwpoort vrijdag.

1000 zonnen op Eén
Vanavond
Oh Drinkbaar België: Pieter en Maarten gaan vandaag op bezoek bij de Sint-Jozefbrouwerij in het Limburgse Bree Opitter.

Dinsdag 22 juli
Dimitri Leue, alias Don Kyoto, trekt er wederom op uit om iemand tot Groene Ridder te kronen. Deze keer is hij bij Herman Dewit, die instrumenten maakt van allerlei stukken materiaal die normaal gezien in de vuilnisbak belanden.

Woensdag 23 juli
Camping Content: Pascale Platel heeft nog nooit gekampeerd en kent niks van kamperen. Deze zomer op zoek naar de camping die bij haar past. Vandaag gaat ze naar Engeland, waar de kliffen van Dover haar direct het gevoel geven dat ze er helemaal uit is.

Vrijdag 25 juli
De Straat: Kok Giovanni Oosters bezoekt de Scholstraat in het West-Vlaamse Oudenburg. De schol brengt hij zelf mee voor Franky en zijn straat, die wel vaker een feestje met de buurt organiseren.

CCTV: Chinese reporter Yang gaat op bezoek bij en loopster en Olympisch atleet Nathalie Devos. Zij is bij het leger gegaan zodat ze professioneel atleet kon worden. Vandaag doet ze een inspanningstest ter voorbereiding op Peking.

Zaterdag 26 juli
De Ambassadeurs: Het is de beurt aan Antwerpen om te tonen wat de provincie in zijn mars heeft. Odin neemt de ambassadeurs mee en allen mogen ze de handen uit de mouwen steken in Planckendael.

1000 zonnen op Radio 2
Vanavond
Biervrienden Maarten en Pieter krijgen als verrassing van Iris een bierijsje voorgeschoteld. Het bierijs is gemaakt van ‘boetelingbier’, een streekbier uit Veurne waar op zondag 27 juli de Boeteprocessie uitgaat.

Hoe vieren Belgen in het buitenland de nationale feestdag? Of zijn ze hun thuisland al lang vergeten? We polsen even bij Goedele Ramaeckers die al 40 jaar in de Portugese hoofdstad Lissabon woont.

Maandagochtend tussen acht uur en half negen duiken een pak moedige Vlamingen de Noordzee in. De Noordzeeduik past in de kustcampagne van het WWF. De zomerse ‘ijsberen’ vragen daarmee aandacht voor de klimaatveranderingen, want de ijsbeer dreigt het eerste slachtoffer te worden van het smeltende Noordpoolijs. Iris Van Hoof belt de Noordzeezwemmers, live op het strand van Bredene

En hebben de 2 bekende Vlamingen op de duobike elkaar beter leren kennen tijdens de fietstocht in Tongeren? 1000 Zonnen vroeg het hen op de man af, meteen na het evenement.

Dinsdag 22 juli
1000 Zonnen daalt af in de steenkoolmijn van Blégny - bij Luik - samen met een oud-mijnwerker uit Limburg. 30 meter onder de grond kan je zien in welke moeilijke omstandigheden de ‘kompels’ vroeger werkten.

Als koppel samen op reis gaan, het is niet altijd rozegeur en maneschijn. Vooral bij prille relaties is samen op vakantie gaan een bijzondere beproeving. Relatietherapeute Katrien Barbé geeft tips om vechtvakanties te vermijden.

De bejaarde scouts uit Ieper zijn intussen aan hun laatste kampdag toe. Een stuk of 20 mannen, allemaal tussen de 60 en 90 jaar oud, gaan nog eens samen op kamp om de sfeer van vroeger op te snuiven. Iris Van Hoof belt met Gulle Beer en Raadselachtige Specht op kamp in Frankrijk!

Woensdag 23 juli
Herman Verbruggen, zelf een doorgewinterde scout, gaat gezond koken op kamp bij de Chiro van Zaffelare. 1000 Zonnen is erbij!
En Pascale Platel wordt bijzonder lyrisch aan de telefoon als ze het heeft over een camping vlakbij de "witte kliffen van Dover."

Donderdag 24 juli
Vrijdag opent het Koninklijk Paleis zijn vergulde deuren voor het grote publiek. 1000 Zonnen gaat alvast een kijkje nemen

Vrijdag 25 juli
Maya Strobbe plant zondag een gigantische picknick voor op zijn minst 2000 mensen op het strand van Nieuwpoort. Iris Van Hoof belt haar tijdens de laatste voorbereidingen.

1000 zonnen: dagelijks na het 7 uur-Journaal op Eén
1000 zonnen: elke weekdag van 8 tot 9 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: