Op zondagmiddag 4 maart vindt de 81ste editie plaats van het Vlaams Nationaal Zangfeest. Plaats van gebeuren is de ondertussen vertrouwde Lotto Arena in Antwerpen.. Het voorprogramma start om 14.00u , het eigenlijke Zangfeest start om 14.30u . Kaarten en info : www.zangfeest.org

Geen zangfeest zonder samenzang en dus staan er naar goede gewoonte heel wat samenzangliederen op het programma : klassiekers, volksliederen, moderne kleinkunst, intieme liedjes, strijdliederen. Een staalkaart van wat Vlaanderen aan liedkunst te bieden heeft.

Corlea Botha

Uit Zuid-Afrika verwelkomen we de zangeres Corlea Botha. Zij zingt al vanaf haar derde en werd een ontdekking toen ze op hele jonge leeftijd deelnam aan een nationale sterrenjacht. Nu is ze een gewaardeerde televisievedette en werkt ze met tal van grote namen uit de showwereld. Ook internationaal gaat het haar voor de wind. Ze is tevens een goede bekende van onze Vlaamse Dana Winner .

Gene Thomas

Toen Gene Thomas vijftien jaar geleden aan een solo-carrière begon, deed hij dat resoluut in het Nederlands. Hij was tevens een tijdje televisiepresentator en omroeper voor VIJFtv en vast gezicht van de digitale muziekzender Anne. Zijn recentste album maakte bij in 2016. Recente liedjes van zijn hand zijn 'Stralen' en 'Ik kom terug bij jou'.

Net als Mama's Jasje vorig jaar wordt het optreden van Gene Thomas zeker iets om naar uit te kijken.

Tantris / Popkoor / Scaldis / Jeugdmuziekkapellen/ Are U Famous

Brassband Scaldis en de dansgroep Are U Famous zijn vertrouwde ingrediënten . Ze worden in 2018 aangevuld door de folkgroep Tantris en door het popkoor Sign out loud olv Bert De Cock. Natuurlijk zijn ook de jeugdmuziekkapellen van KSA-Oudenaarde , Chirokapel van Buggenhout-Opstal en de verbondskapel van VNJ ook van de partij.

Regie is in handen van Wilfried Haesen.

Op naar het honderdste Zangfeest

Er zijn nu 80 Zangfeesten voorbij, met vaste tred nemen wij de weg naar het honderdste. Met plezier in samenzang, in verbondenheid, met woorden die de Vlaamse bakens uitzetten, met als duidelijke focus een Vlaamse staat waar we al generaties lang aan werken en voor zingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: