Hun CV oogt simpelweg als een schaamteloze lofzang. Black Box Revelation – ofte: het explosieve duo Jan Paternoster en Dries Van Dijck - maakten intussen vijf albums, toerden de wereld rond en verzorgden de support voor o.a. Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop en Seasick Steve. Ze werkten ook samen met producer en Queens of the Stone Age-gitarist Alain Johannes, leverden songs af voor de soundtrack van True Blood en schopten het zelfs tot bij David Letterman.

Inmiddels leggen ze de laatste hand aan hun 6e in het voorjaar van 2023 te verschijnen album. Daarbij kregen ze hulp van de Engelse producer Andy Savours, gekend van o.a. Black Country, New Road, Arctic Monkeys en ‘stilte-meesters’ my bloody valentine. De opzet? Opnieuw een puur rock ’n roll album maken in de geest van hun debuut ‘Set Your Head On Fire’. Op donderdag 20 april presenteert de band deze plaat in de Grote zaal van AB.

Nog iets aan toe te voegen Jan Paternoster? "We hadden zin om een album op te nemen dat de kids weer goesting doet krijgen om naar een gitaar te grijpen. Muziek te maken om je stem bij te verliezen. Songs die ervoor zorgen dat je met bier begint te smijten als je ons live ziet. Het is simpelweg de rock 'n' roll plaat die we wilden maken. En als je er niet van houdt: ‘well... we won’t fucking care’."

Tickets voor dit concert zijn beschikbaar vanaf dinsdag 4 oktober 10:00 op de website van AB.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: