Het is van 2012 en het album 'As it ever was' (o.m. Space en 24/7) geleden dat ABSYNTHE MINDED nog nieuwe muziek uitbracht. Vandaag is het lange wachten eindelijk voorbij want met 'The Execution' heeft Bert Ostyn een knaller van formaat geschreven! 'The Execution' is de voorloper van het gloednieuw album ‘Jungle Eyes’ dat de band uitbrengt op 6 oktober!

Over The Execution vertelt Bert Ostyn:“The Execution" betreft een innerlijke tweestrijd die gaat over het al dan niet moeten kunnen incasseren. En de uitvoering van die tweestrijd, de beslechting, die is nooit gebeurd want het was klaarblijkelijk niet mogelijk. Maar je gaat sowieso door.”

In de VIDEO van ‘The Execution’ wekken drie jonge helden een oerkracht op die werkelijk de wereld verandert maar wordt tevens de vraag opgeworpen of dat wel mogelijk is, zoals blijkt uit de eindquote “The greatest and most powerful revolutions often start very quietly, hidden in the shadows”.

Absynthe Minded zijn Bert Ostyn, Sergej Van Bouwel, Simon Segers, Toon Vlerick en Wouter Vlaeminck.

De band gaat in het najaar op clubtournee en wel op volgende data:

De nieuwe plaat van Absynthe Minded is opgenomen in de Bomastudio en de No9 in Gent en is daarmee de eerste Absynthe Minded plaat ooit die in Gent werd ingeblikt. ‘Jungle Eyes’ werd na de opnames gemixed in de ICP studio in Brussel door Michel Dierickx. De producer van het album is Stephane Misseghers en de mastering is voor rekening van Chris Athens (kreeg o.m. een Grammy voor zijn werk met Drake).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over