Met de nieuwe single AMALFI die vandaag het zonlicht ziet, zet Hooverphonic meteen de toon voor hun nieuwe geluid waar de laatste tijd zoveel om te doen was. Nooit eerder klonk Hooverphonic zo aanstekelijk en instant als vandaag.

Het gebruik van puur analoge klanken en natuurlijke galm bij de opnames en het grote gevoel van ruimte dat o.m. gecrëeerd wordt door de 3 nieuwe achtergrondzangers/instrumentalisten die de groep vervoegen, is daar zeker niet vreemd aan.

Hooverphonic heeft nog een primeur in petto want voor de eerste keer in hun carrière lanceren ze de voorbestelling van hun nieuw album op dezelfde dag als de eerste single.
Wie het volledige album ‘Reflection’ nu voorbestelt ontvangt meteen de single Amalfi als download.

Het album Reflection op iTunes: http://smarturl.it/Reflectionalbum
De single Amalfi op iTunes: http://smarturl.it/Amalfisingle

Gelijktijdig met de single geeft Hooverphonic vandaag de videoclip vrij die is opgenomen in het stadje Amalfi aan de Italiaanse zuidkust waar de single naar vernoemd is. Bekijk de videoclip van Amalfi op VEVO of op MUZU.TV

Hooverphonic lanceerde begin dit jaar onder de noemer ‘Hooverdomestic’ een oproep naar hun fans via de nieuwsbrief en hun social media om huizen te zoeken waar ze de nieuwe plaat zouden gaan opnemen. Meer dan 180 inschrijvingen en een 10-tal plaatsbezoeken later werden er 3 huizen van fans weerhouden in België te Gentbrugge, Boom en Hasselt (+ een kerkje in Hoeselt) en 1 huis in Rachecourt-Suzémont in de Franse Champagnestreek.
Tijdens de album opnames hield de groep een video dagboek bij dat je op youtube kan bekijken: http://bit.ly/19Hjopj

Het resultaat van dit bijzonder boeiende opnameproces ligt op 15 november in de winkels en heet ‘REFLECTION’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over