Tom Van Tongerloo
AMF 16 © Tom Van Tongerloo

Afgelopen weekend was de ArenA in Amsterdam de thuisbasis van duizenden dance liefhebbers. Zowel nationale als internationale (lees: wereldwijde!) gasten konden er namelijk genieten van de vierde editie van Amsterdam Music Festival. Het grootste festival tijdens ADE zou alle voorgaande edities overtreffen. Benieuwd wat ons dit jaar te wachten stond, mochten wij de zaterdageditie bijwonen en in beeld brengen.

Met maar liefst 12 acts om ‘U’ tegen te zeggen, kon de dag alvast niet stuk. Kort na de middag openden de deuren van de ArenA en zorgden Ferreck Dawn, Jay Hardway, Don Diablo en Sunnery James & Ryan Marciano voor de opening en eerste beats door het stadion.

Het Nederlandse dj-duo W&W ging door op het elan van hun collega’s en bij de broertjes van Showtek barstte het feestgedruis helemaal los. Talrijke hits passeerden de revue en vielen duidelijk in de smaak van de menigte. Ook bij The Chainsmokers en Alesso stond het confettikanon niet stil. Kosten nog moeite werden gespaard om er een fantastische show van te maken.

David Guetta, druk bezig met zijn Tour, liet zijn intrede niet onopgemerkt voorbij gaan. Net zoals bij de opening van het EK, waar hij tijdens de ceremonie het officiële lied This one’s for you bracht samen met Zara Larsson, werd het nummer ditmaal gebracht door een live orkest. Tevens kwam hij op de proppen met een gloednieuwe track, in samenwerking met Robin Schulz, If you love me.

De heren Axwel /\ Ingrosso wisten het publiek aardig te entertainen met hun hits Reload, Sun is Shining en On My Way. Diezelfde avond nog stonden ze met hun eigen show in een uitverkochte Heineken Music Hall. Wie wil er nu niet aanwezig zijn tijdens de performance van deze twee Zweedse legenden?

Hardwell had eerder in de week zijn showcase Hardwell Presents Revealed in the Heineken Music Hall, waarbij de fans uren voor aanvang van zijn show reeds verzameld waren aan de deuren. Op Amsterdam Music Festival liet hij de beats galmen door de ArenA en sloot hij af door het aantal bpm’s hoog op te drijven. Gaan met die Banaan en Wake Up, zijn twee snoeiharde platen uit het hardere genre en sloten het festival waardig af.

De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde editie. Een uitbundige sfeer, een prachtige show en veel blije gezichten zeggen meer dan woorden. Tonnen slingers en confetti werden afgeschoten, die tot ver buiten Amsterdam in ieders broekzak mee huiswaarts zullen reizen. Wij kijken alvast uit naar wat er volgend jaar met de 5de verjaardagseditie ons te wachten staat. (NS & TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: