Eergisteren lanceerden AB & Bolt een crowdlending voor de installatie van 221 zonnepanelen op het dak van AB. In minder dan één dag investeerden 245 muziekfans via het nagelnieuwe crowdlending-platform van Bolt het beoogde totaalbedrag van €127.000. Met deze som kan AB de aankoop en installatie van de zonnepanelen volledig financieren. Het stelt de concertzaal in staat om binnenkort een groot deel van haar energieverbruik zelf te kunnen opvangen en is een duidelijke stap naar een energieneutrale toekomst.

“We zijn enorm fier om te zien dat zoveel AB-fans mee met ons de stap willen zetten naar een duurzamere toekomst. Deze investering in groene energie stelt ons in staat onze CO2-voetafdruk drastisch te verminderen. We sturen hiermee ontegensprekelijk een positief signaal de wereld in: Laat ons samen nadenken en investeren in een “vergroening” van de muziekindustrie” - Tom Bonte, algemeen directeur van AB.

De evenementensector heeft een ontegensprekelijke impact op het milieu. Om daar wat aan te doen, sloeg AB de handen in elkaar met energieplatform Bolt. Door middel van een crowdlending kan de concertzaal binnenkort 221 zonnepanelen op haar dak installeren. Goed voor jaarlijks zo’n 81,000 kWh aan zonne-energie. Daarmee kan ze een groot deel van haar activiteiten van lokaal opgewekte stroom voorzien. De zonne-energie die niet verbruikt wordt, zal beschikbaar worden gesteld via energieplatform Bolt.

Om het project te laten slagen was in totaal zo’n €127.000 nodig, voor de aankoop en installatie van de zonnepanelen. In minder dan één dag haalden 245 muziekfans via het nagelnieuwe crowdlending-platform van Bolt het beoogde totaalbedrag van €127.000 bij mekaar. Particulieren investeerden een bedrag van €200, €500 of €1.000. Daarvan zal Bolt jaarlijks een deel terugbetalen met een rente van 6%, verspreid over een periode van 7 jaar.

De investeerders krijgen afhankelijk van de grootte van hun investering krijg een hoop extra’s: een rondleiding in AB, een AB-concertcheque, VIP toegang tot outdoor festivals Boterhammen In Het Park en Feeërieën 2023 én een uitnodiging voor het lanceringsevent.

“Ons land moet dringend een inhaalbeweging maken op vlak van eigen groene stroomproductie. Dit succes samen met AB is een perfect voorbeeld van hoe dat op korte termijn kan. Laat dit een oproep zijn aan bedrijven, organisaties of particulieren die onbenutte opervlakte willen gebruiken om groene stroom op te wekken. Bolt reikt de tools aan om die ambitie waar te maken en te investeren in onze toekomst” - Pieterjan Verhaeghen, oprichter Bolt

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: