Het muzikale duo Archie X bracht afgelopen week hun nieuwe single ‘To Run’ uit waarvan ze vandaag de muziekvideo deelden. Ze kondigen meteen ook hun debuutalbum 'Are You Listening?’ aan voor 13 januari. De avond ervoor stellen Charline en Tom de plaat voor het eerst live voor in de Casino in Sint-Niklaas.

Na hun muzikale coup de foudre in 2019, richtten Charline en Tom Archie X op. Sindsdien is het duo onafscheidelijk en schrijven en producen ze alles samen met Charline als frontvrouw. In 2020 brachten ze hun debuutsingle 'Loudboy' uit, waarvan de akoestische sessie maar liefst 2 miljoen streams telt.

Twee jaar na hun eerste single ‘Loudboy’ drong een debuutalbum zich aan. Op ‘Are You Listening?’ wilden Tom en Charline experimenteren met geluiden en texturen. Ze wilden klassieke klanken mixen met ongewone geluiden, maar vooral de sterke lyrics de voorgrond geven. Waar nummers als ‘Karma Sucks’, ‘Too Bad’, ‘Can’tWalk Away’ en ‘Loudboy’ vooral krachtig en assertief klinken, horen we op ‘To Run’ en ‘Naive’ eerder een breekbare Charline die haar ziel blootgeeft.

De titel van het album, ‘Are You Listening?’, is als een rode draad verweven in de thematiek van het album. Op ‘Can’t Walk Away’ vraagt Charline het zich hardop af: “Are you listening?”. Maar het gaat verder dan dat legt Charline uit: “We hebben in deze wereld moeite met naar elkaar te luisteren - zelfs als we dat wel willen - en dat komt ook terug op meerdere nummers, ook op ‘To Run’: “I see you talking but I'm sure I'm not here”.

De inspiratie voor ‘To Run’ en de bijbehorende single is volgens Charline geboren uit de lockdowns en het gevoel van stagnatie dat ze voelde in die periode: "Tijdens de vele lockdowns kreeg ik het gevoel dat ik niet genoeg aan het doen was voor de toekomst. Ik werd maar ouder en er veranderde heel weinig in mijn leven. De ervaringen stonden stil en waren afgevlakt. Dat beklemmende gevoel stopten we in deze song."

TRACKLIST ‘ARE YOU LISTENING?’
1. Get Up
2. Can’t Walk Away
3. Naive
4. All The Bad Things
5. To Run
6. If I Were You
7. Fight Me
8. Too Bad
9. In Vain
10. Your Game
11. Crappy Genes
12. I Need You
13. Loudboy (Bonus Track)
14. Loudboy (Acoustic Session – Bonus Track)
15. Karma Sucks (Bonus Track)
16. Better Off (Bonus Track)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over