Na twee jaar stilte verwelkomt het Cactusfestival op 8, 9 en 10 juli opnieuw internationale kleppers en talent van eigen bodem in het Brugse Minnewaterpark. Eerder werden onder andere Robert Plant & Alison Krauss, Balthazar, Franz Ferdinand, Richard Hawley, Intergalactic Lovers en Supergrass aangekondigd. Vandaag komt daar nog het Schotse duo en indiepop sterkhouders Belle and Sebastian bij op vrijdag 8 juli. Op zaterdag 9 juli worden Coely en Sylvie Kreusch aan de line-up toegevoegd.

Belle and Sebastian
Op vrijdag 8 juli staat de Schotse band Belle and Sebastian op het podium van Cactusfestival. Met ‘A Bit of Previous’ brengt het romantische duo dit jaar hun tiende studioalbum uit, meteen het eerste in zeven jaar. Hun recept van piekfijne melodieën en meevoerende lyrics blijft ongewijzigd. Belle and Sebastian weet een glimlach op het gezicht te toveren én doen het publiek tegelijk melancholisch wegdromen. Fans weten wat ze mogen verwachten en kunnen enkel jaloers zijn op wie de magie van Belle and Sebastian voor de eerste keer mag beleven. Dé ideale band voor een mooie zomeravond in het Minnewaterpark.

Coely en Sylvie Kreusch
Celebrate! Want Coely is terug. Op zaterdag 9 juli staat zij vol zelfvertrouwen én met nieuwe tracks in het Minnewaterpark. Na het succes van haar gouden plaat ‘Different Waters’ uit 2017 verdween ze even uit de spotlights, om eerder dit jaar met enkel een iconische foto haar comeback aan te kondigen. “Het is eventjes geleden, maar raad eens wie terug is”, schreef ze op haar Instagram. Een dik feest, met oude hits én nieuw werk. Vuurwerk gegarandeerd! Nog een dame met pit op zaterdag 9 juli: Sylvie Kreusch. Na furore te maken als frontvrouw van de art-rock band Soldier's Heart en aan de zijde van Maarten Devoldere bij Warhaus, is Kreusch uitgegroeid tot een van de meest indrukwekkende en opwindende artiesten in Europa. Sylvie Kreusch is geboren voor het podium. Na haar uitverkochte concert in Cactus Club komt ze terug naar het festival om haar zegetocht voort te zetten.

Tickets voor Cactusfestival zijn beschikbaar via www.cactusfestival.be. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: