Benny Sings kondigt de release aan van zijn komende album Young Hearts, verkrijgbaar (fysiek/digitaal) op 24 maart via Stones Throw Records. Tegelijk met de albumaankondiging is het titelnummer Young Heartsuitgebracht met een videoclip geregisseerd door Bear Damen. Daarnaast heeft Benny een oprechte en komische album trailer gedeeld met album producer Kenny Beats.

Deze derde singel van het album volgt op "The Only One" en "The World," die door Benny Sings en Kenny Beats werden opgenomen in Kenny's studio in Los Angeles.

Het album Young Hearts is een ontmoeting tussen twee productieve artiesten - Kenny Beats is de natuurkracht achter een breed scala aan releases van Vince Staples, Freddie Gibbs en Remi Wolf en de 2022 voor een Grammy genomineerde CRAWLER van IDLES, terwijl Benny Sings in de afgelopen vier jaar vijf eigen albums heeft uitgebracht.

Het is niet de eerste keer dat Kenny & Benny samenkomen: Kenny produceerde een nummer voor Benny's Beat Tape II uit 2021, waarna Kenny vorig jaar zijn debuutalbum Louie uitbracht, waarop Benny te horen was op "The Perch" en waarop twee nummers stonden die hij mee schreef.

Met Young Hearts hebben de twee een album gemaakt dat de spontaniteit van een goed idee weergeeft.

Over Benny Sings:

Sinds het in 2003 verschenen debuutalbum ‘Champagne People’ werkt Benny Sings gestaag en onafgebroken aan een zeer succesvolle carrière. Met het album ‘ART’ uit 2011 scoort Benny een cult-hit met het nummer ‘Big Brown Eyes’. Benny Sings is de eerste Nederlandse artiest ooit die uitgenodigd werd om een NPR’s Tiny Desk sessie op te nemen.

Wanneer hij in 2017 bij het gerenommeerde Stones Throw Records (Sudan Archives, Mild High Club) uit LA tekent breidt de fanbase zich snel uit, zelfs namen als John Mayer, Anderson Paak en Jamie Cullum zijn daar onderdeel van.

Benny Sings treedt sindsdien op voor uitverkochte zalen in binnen en buitenland. De internationale connecties die Benny door zijn carrière opbouwt komen samen op het ‘Music’ album uit 2021 waarop hij o.a. samenwerkt met MacDeMarco, Tom Misch & PJ Morton. Het album wordt een groot succes met tot nu toe al meer dan 75 miljoen streams.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over