De voorlaatste aflevering van Blind Getrouwd eindigde vanavond met heel wat spanning en emoties. Vier van de vijf koppels stonden immers voor een belangrijke beslissing: blijven ze getrouwd of niet? Joke en Stijn, Line en Victor en Tim en Elke zeiden opnieuw ‘ja’ tegen elkaar en besloten hun huwelijk verder een kans te geven. Voor Jolien en Lenny eindigde het experiment vorige week al in vriendschap. En ook Joris en Annelies besloten elk hun eigen weg te gaan.

Dat Tim en Elke hun huwelijk wilden verzetten, was voor de kijkers geen grote verrassing. Zij zagen in hen immers het droomkoppel bij uitstek. “Wat er na ons huwelijksfeest is gebeurd, had ik nooit durven denken”, vertelde Tim in zijn speech. “Het was alsof we mekaar al jaren kenden. Ik ben ervan overtuigd dat die extra klik nog zal komen.” En ook Elke richtte mooie woorden tot Tim: “Ik heb mezelf altijd voorgenomen er alles aan te doen om dit te laten slagen. Omdat ik je heel graag heb en weet dat je me op lange termijn heel gelukkig kan maken, wil ik verder uitzoeken of die extra gevoelens nog gaan komen.

Hun relatie ging aarzelend van start, maar ook Line en Victor zijn klaar om zich helemaal open te stellen voor elkaar. “Als ik naar u kijk, zie ik een vrouw die spontaan is, sportief is en waar ik goed mee kan lachen. Ik zie een vrouw die ik elke dag mooier en leuker vind en die elke dag belangrijker voor mij wordt”, klonk het bij Victor. “In het begin van onze dans zijn we fameus gestruikeld over mekaars voeten”, vulde Line aan. “Maar ik ben blij dat jij het geduld hebt gehad om mijn stapjes te volgen. Na 5 weken hebben we een mooie trage wals neergezet. Ik ga er alles voor geven om een tempowissel in te voeren zodat we in de toekomst kunnen verder dansen.

Stijn kon zijn instant klik met Joke niet onder stoelen of banken steken. “Niet normaal hoe een persoon op 5 weken tijd zo in je leven kan kruipen”, klonk het. “Ik kom heel graag bij jou thuis en apprecieer je zo hard. Al die redenen zijn een stevige basis waarop we onze relatie kunnen bouwen.” De gevoelens van Joke hadden iets meer tijd nodig om te groeien. “Je hebt me veel ruimte en tijd gegeven en dat is voor mij het belangrijkste geweest. Als je aan zo’n avontuur begint denk je weleens ‘you win some, you lose some’. Ik denk dat we niet zo veel verloren zijn en dat we heel veel gewonnen hebben. Daarom zeg ik zeker ‘ja’ tegen het vervolg.

Annelies en Joris doorzwommen samen heel wat watertjes en besloten elk hun eigen weg te gaan. “Je hebt een bijzonder plekje in mijn hart en ik wens je een toffe gast toe waarmee je zowel je rust als enthousiasme kan delen”, aldus Joris. “Jij bent de reden waarom ik me terug durf open te stellen en mezelf tonen zoals ik echt ben.” “Het werd vrij snel duidelijk dat we op verschillende snelheden zaten en ik heb je niet kunnen bijbenen”, vult Annelies aan. “Maar ik ben heel trots op ons beiden. Ik hoop dat je iemand tegenkomt waarbij je volledig je zotte zelf kan zijn.

Op maandag 8 april komen de kijkers in de slotaflevering van Blind Getrouwd te weten hoe het nu met de deelnemers gaat. Alle duo’s komen samen om terug te blikken op het experiment. Wie vormt nog steeds een koppel en wie niet?

SCHRIJF JE NU AL IN VOOR EEN NIEUW SEIZOEN VAN BLIND GETROUWD

Ben je ouder dan 25, single en heb je de ware nog niet gevonden? Geloof je in een andere aanpak om de liefde te vinden? Of heb je een vriend of vriendin die een duwtje in de rug nodig heeft? Schrijf jou, hem of haar dan vanaf nu in op vtm.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over