De organisatie van Festival Dranouter hakte zelf de knoop door: geen full versie van Festival Dranouter 2021, wél de coronaproof Dranouter Zomersessies XL met alles erop en eraan. Van donderdag 5 augustus t.e.m. zondag 8 augustus 2021 genieten festivalgangers in de ruime, goed geventileerde festivaltent Kayam samen met hun bubbel van een topaffiche. Op elke festivaldag prijkt een diverse line-up van 5 artiesten per dag. Op de line-up stonden al Hooverphonic, 20 jaar Flip Kowlier, Bart Peeters en Het Zesde Metaal. Nu voegt de organisatie daar nog dit mooie rijtje aan toe: Brihang, De Dolfijntjes, Sam De Nef, Naima Joris, Bipolar Bows, Raske Drenge, Trio Dhoore en NuFolk: Airboxes & Marieke Van Ransbeeck. De exacte timing van de bands op de Dranouter Zomersessies XL kom je zo snel mogelijk te weten.

Er zijn nog tickets te koop via de website van Festival Dranouter. Twijfelen om tickets aan te kopen is niet nodig: als blijk van vertrouwen voor het publiek bouwde de organisatie een coronagarantie in.

Beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, in bubbels van 4 personen

Het allerbelangrijkste van deze editie is dat jij erbij bent met je vrienden & familie! Het aantal tickets is beperkt, om het evenement coronaproof te kunnen organiseren.

  • Per festivaldag is er slechts een beperkt aantal zitplaatsen, beschikbaar voor bubbels van 4. De tickets zijn enkel te koop per bubbel van 4 personen.
  • Per bestelling kan je max. 5 bubbeltickets van telkens 4 personen aankopen.
  • Er zijn deze editie geen combitickets te koop.
  • Zolang de coronamaatregelen een echt festival onmogelijk maken, wordt er ook geen camping ingericht voor de Dranouter Zomersessies XL. Er zijn momenteel dus ook geen campingtickets beschikbaar.

We kijken hoopvol uit naar de beslissingen van het Overlegcomité over de festivalzomer. Met een beetje geluk kunnen de Dranouter Zomersessies XL jou helemaal onderdompelen in die zalige festivalsfeer, met veel vrienden & familie, met randanimatie, fanfares, bijzondere verrassingen, alles erop en eraan... Mochten er na de beslissingen van het Overlegcomité meer tickets beschikbaar komen, dan laten we dit zo snel mogelijk weten. Meer info volgt. Duimen, duimen, duimen...

Line-up donderdag 5 augustus

Op donderdag 5 augustus krijgt Hooverphonic gezelschap op de line-up van Naima Joris, Sam De Nef (met band) en Bipolar Bows. De exacte timing van de bands op deze Dranouter Zomersessie XL kom je zo snel mogelijk te weten.

De perfecte opener voor deze Zomersessie XL is het Frans-Belgische duo Bipolar Bows. Wie het geluk had dit duo al eens aan het werk te zien, hoort het meteen. Bipowar Bows is een kleurrijke mozaïek van klassiek en traditional, jazz, blues en funk, van Balkan tot Appalachian folk, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen. In februari 2021 wonnen ze dan ook de eerste Flanders Folk Award in de categorie ‘beloftevolle band’.

Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar 27ste en werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris. Nu is het tijd om haar eigen verhaal te brengen. Een verhaal dat barst van de persoonlijke ervaringen. Ze brengt muziek die de mijmeringen van haar ziel reflecteert. Een reis door de intiemste krochten van haar hart.

Sam De Nef draait al een tijdje mee als zanger van indieband Danny Blue and the Old Socks, die het in 2018 tot de finale van de Nieuwe Lichting schopte. De Nefs solocarrière begon toen hij tijdens de eerste lockdown Nederlandstalige klassiekers coverde in het Engels, in opdracht van zijn buurvrouw Linde Merckpoel. Ondertussen is Sams debuutplaat 'Lonely Day, Crowded Year' gelanceerd, een reeks ongepolijste folk en singer-songwriter tracks, doordrenkt van nostalgie. Rustigere, romantische, dromerige muziek, geïnspireerd door mensen als Dylan, Jack Kerouac en Leonard Cohen, met een indrukwekkende eigen stem en weg van clichés. Tijdens deze Dranouter Zomersessie XL ontdek je Sam De Nefs rauwe, warme stem mét band.

Line-up vrijdag 6 augustus

Op de line-up van de Dranouter Zomersessie XL van vrijdag 6 augustus stond al Flip Kowlier. Nu wordt daar Raske Drenge aan toegevoegd. De exacte timing van de bands op deze Dranouter Zomersessie XL kom je zo snel mogelijk te weten.

Een gemeenschappelijke passie voor Scandinavische folkmuziek, oldtime en punk is wat deze twee heethoofden met verschillende achtergrond en nationaliteit, verbindt. Raske Drenge brengt nieuwe Noord-Atlantische folk met een punk attitude. Dit jonge viool- en gitaarduo stelt hun debuutalbum voor waarbij ze oude Faeröerse Kvæði (ballades), Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek combineren met een unieke bombshell van transatlantische muziekstijlen als resultaat!

Line-up zaterdag 7 augustus

Op zaterdag 7 augustus staat Bart Peeters als headliner op de affiche, die nu aangevuld wordt met opener Trio Dhoore en De Dolfijntjes. De exacte timing van de bands op deze Dranouter Zomersessie XL kom je zo snel mogelijk te weten.

De drie broers van Trio Dhoore katapulteerden zichzelf tot één van Vlaanderens beste exportproducten wat betreft folkmuziek. Accordeon, draailier en gitaar verstrengeld tot een atypische sound. Met optredens op festivals zoals Festival Dranouter, Shetland Folk Festival (Schotland), Rudolstadt Festival (Duitsland), Sidmouth Folk Week (Engeland) en Korröfestivalen (Zweden) wist de band in de afgelopen jaren een stevige fanbase op te bouwen. 'August' (2019) is de vierde worp van het trio, een uitgepuurde collectie Dhoore-composities die het resultaat zijn van bijna 10 jaar samen muziek maken.

Het heerlijk geflipte De Dolfijntjes kondigt de 'Verre Rien Tour' aan! Na lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck en Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen. Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synthes en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow, die het midden houdt tussen Willem Vermandere en het West-Vlaamse Daft Punk. Een volstrekt unieke positie in het hedendaagse muzieklandschap. Wie De Dolfijntjes eerder zag op Festival Dranouter, die weet: het dak gaat eraf. En da's geen understatement.

Momenteel zijn er geen tickets meer beschikbaar voor deze Zomersessie XL. Afhankelijk van wat het Overlegcomité beslist over de festivalzomer, komen er misschien extra tickets beschikbaar. Schrijf je in op de wachtlijst. Mochten er extra tickets vrijkomen voor de Dranouter Zomersessie XL van zaterdag 7 augustus met o.a. Bart Peeters, dan ben jij de eerste die we verwittigen.

Line-up zondag 8 augustus

Op zondag 8 augustus stond Het Zesde Metaal al geprogrammeerd. Nu komt daar niemand minder dan opener Airboxes & Marieke Van Ransbeeck en Brihang bij! De exacte timing van de bands op deze Dranouter Zomersessie XL kom je zo snel mogelijk te weten.

In het kader van NuFolk staan Airboxes tijdens deze Dranouter Zomersessie XL op het podium met Marieke Van Ransbeeck. Airboxes is een recent project van Guus Herremans en Bert Leemans. Airboxes speelt enkel liedjes van eigen makelij op een unieke manier: de combinatie van een chromatische en een diatonische accordeon. In 2020 zetten ze al de tent van de Dranouter Zomersessies op hun kop. De roots van Marieke Van Ransbeeck liggen in de Belgische folkmuziekscene, waar ze helemaal verliefd werd op folk / traditionele muziek en dans. Met haar doedelzak speelt ze met diverse nationale en internationale folk- en barokprojecten. Ze geeft een energieboost die je nooit meer vergeet.

De artistieke veelkunner Knokkenaar Boudy Verleye, aka Brihang, onderscheidde zichzelf sinds zijn debuutalbum als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie. Hij slaagde er vakkundig in om door de muren van zijn genre heen te breken. Tweede plaat CASCO verbaasde vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met zes MIA-nominaties. We liegen niet als we zeggen dat zijn laatste tournee weken op voorhand volledig uitverkocht was. Brihang toont keer op keer zijn meesterschap als live-artiest, met een show die hier en daar zelfs de grenzen van de artistieke performance opzoekt. Zo ook op de intieme Dranouter Zomersessies in 2020. Wie toen geen kaartje kon bemachtigen: op de Dranouter Zomersessie XL van zondag 8 augustus 2021 krijg je de ultieme herkansing!

Koop je tickets met coronagarantie

Twijfelen of je wel een ticket zou kopen is nergens voor nodig. Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet (of slechts voor een beperkt publiek) kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan kan je gebruik maken van de coronagarantie. Mochten de coronaregels deze plannen niet toelaten, dan krijg je je ticketfee terugbetaald (klik hier voor alle info).

Koop meteen een bubbel voor jezelf en je vrienden op de Dranouter Zomersessies XL via de website van Festival Dranouter. Snel zijn is de boodschap!

Dranouter Zomersessies XL in het kort

  • Met een ticket voor een Zomersessie XL krijg je toegang tot het grote festivalterrein aan de Dikkebusstraat in Dranouter.
  • Op de festivalsite staat de grote festivaltent Kayam, die ingekleed is om een gezellige sfeer te creëren. In deze ruime, goed geventileerde festivaltent kan je samen met je bubbel, genieten van de beste live optredens!
  • Per Zomersessie vinden 5 optredens plaats: een mix van de beste Belgische acts en nog te ontdekken talent. Met je dagticket pik je alle optredens van die dag mee.
  • Het festivalterrein sluit telkens rond middernacht. De exacte timing van de bands kom je zo snel mogelijk te weten.
  • Op het gezellige festivalterrein zal je ook kunnen genieten van een drankje en iets om te eten. Want een festival is meer dan optredens alleen ;-)
  • Kortom: dankzij de Dranouter Zomersessies XL pik je - eindelijk - weer dat heerlijke festivalgevoel mee!

Veiligheid boven alles

Uiteraard zorgt de organisatie voor de nodige veiligheids- en hygiëne omkadering. De organisatie volgt alle beslissingen en communicatie van de Nationale Veiligheidsraad nauwkeurig op en past alle maatregelen die nodig zijn strikt toe. De tent zal opgedeeld worden in verschillende bubbels, zodat het zittend publiek met de nodige tussenafstand de concerten kan volgen. Met de succesvolle Dranouter Zomersessies 2020 toonde de organisatie dat ze veiligheid hoog in het vaandel draagt en toch een gezellige en kwalitatieve concertbeleving kan garanderen.

Waarom we nu de Dranouter Zomersessies XL aankondigen, en niet wachten?

Klik hier voor het antwoord op deze vraag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: