De Nederlandse zangeres Anouk bracht eind november haar 5de studioalbum uit. We hebben enige tijd moeten wachten maar na 3 jaar is “Who’s Your Momma” er eindelijk. In 2004 bracht Anouk haar laatste studioalbum “Hotel New York”uit, het album waarmee ze wereldwijd wilde doorbreken. Ondanks de diamanten status van het album in Nederland, deed het album het ook in België en Turkije uitstekend, maar kreeg ze geen voet aan de grond in de rest van de wereld. Of dit wel gaat lukken met “Who’s Your Momma” valt nog af te wachten.

Ze hoopt al lang op de internationale doorbraak, en doet er dan ook alles aan om deze te forceren. Zo trok ze naar Amerika om er samen met de Amerikaanse producer Glen Ballard, vooral bekend van zijn werk met No Doubt en Alanis Morissette, haar album op te nemen. Voor haar nieuwste album sloeg Anouk ook een andere weg in. Geen ruige rocknummers en zwoele popnummers, maar een album vol ballades, soulnummers en Pink-achtige rocknummers met jazzy invloeden. Desondanks brengt ze met “Who’s Your Momma” het meest internationaal klinkende album uit.

De cd begint alvast uitstekend met het lichte rocknummer “If I Go”. Met een nummer vol ruige gitaren, valt meteen op dat de stem van Anouk alleen maar beter is geworden in die 3 jaar tijd. Ook het Soulnummer “Whatever You Say” is een nummer dat lang blijft hangen en daardoor een van onze favorieten is op het album. Wat opvalt is dat Anouk het nummer “If I Go” afsluit met een zeer lage stem, en op het nummer “Whatever You Say” haar stem veel hoger gaat dan we gewend zijn van haar.

Met het krachtige nummer “Might As Well” zet Anouk vocaal een zeer sterk nummer neer. Een perfect voorbeeld van de “nieuwe” muziek van Anouk is “Modern World”. Het nummer dat gaat over de wereld van vandaag, waar men voor het minste vet een liposuctie laten uitvoeren, of de borsten laat vergroten wanneer ze te klein zijn, maar ook over je kinderen te laten opgroeien bij de Nanny, ze zingt dan ook al spottend “Hail Modern World”. Het nummer zou dan ook perfect passen op een album van Amy Winehouse, een leuk beat met jazzy invloeden.

Het beste nummer op dit album is ongetwijfeld het nummer “Good God”, tevens haar eerste single. Het nummer maakt haar internationale ambities duidelijk. Een krachtige nummer, vol passie gezongen met enkele jazzy invloeden. De perfecte mix voor een echte hit. Naast al deze lichte rock en soulnummers vinden we ook enkele schitterende ballades terug.

In het verleden bewees ze reeds met nummers als Lost", "Sacrafice" en "Michel" dat ze op een magnifieke wijze ballades kan neerzetten. En dat wordt zeer duidelijk met het nummer “I Don”t Wanna Hurt”. Het tedere maar breekbare nummer, wordt prachtig vertolkt door Anouk en draagt dan ook onze voorkeur als nieuwe single. Daarnaast is er ook nog het iets snellere nummer “The Difference”. Het nummer begint prachtig en tevens ook op originele manier met “Hey Heeey Heeey, HeHey”. Ook het vervolg van het nummer mag er wezen en bewijst dat Anouk helemaal terug is van weggeweest.

Als afsluiter is er gekozen voor het nummer “If You Were Mine”. Het nummer begint met de piano en wordt vervolgens ingezet met de mooie stem van Anouk. Het is dan ook overduidelijk dat dit wel eens de langverwachte doorbraak zou kunnen zijn voor Anouk. Het album heeft alvast alles in huis om wereldwijd potten te breken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: