De jonge Britse troubadour Connor Selby brengt vandaag Connor Selby (Deluxe Edition) uit via Provogue/Mascot Label Group. Om de release te vieren, heeft hij een officiële video onthuld voor het nieuwe nummer "Love Letter to the Blues", die je HIER kunt bekijken. Tevens vergezelt hij Beth Hart vanaf vandaag op haar tournee door het VK en Ierland.

Connor speelde de afgelopen maanden een aantal geweldige shows met bluesrocker Joanne Shaw Taylor en soul-icoon P.P. Arnoldl. Tijdens het verschijnen van eerder uitgebrachte singles "I Shouldn't Care", "The Deep End" en de Ray Charles-cover "My Baby Don't Dig Me" - ontving hij al liefde van Classic Rock, sierde hij de cover van Blues in Britain, kreeg veel lovende kritieken voor het album en werd gedraaid op tal van radiostations, waaronder de BBC Radio 2 Blues Show.

Over het nieuwe nummer gesproken, zegt Connor: “Dit nummer, zoals de titel suggereert, is geschreven als een liefdesbrief aan de bluesmuziek waar ik van hou en waar ik naar luisterde toen ik opgroeide. De blues is voor mij altijd de rots geweest waarop ik mijn hele leven heb gebouwd en echt, het is wat ik altijd heb gebruikt om mezelf te definiëren. Toen ik opgroeide en tot op de dag van vandaag, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik echt hetzelfde was als mijn leeftijdsgenoten, maar ondanks de ups en downs in mijn leven is de blues altijd een constante bron van troost geweest en ook een manier voor mij om mezelf te uiten. Zoals het lied beschrijft: “Op een dag word ik wakker en ben ik oud en grijs en misschien zullen de dingen tegen die tijd mijn gang gaan, maar ik weet waarvoor ik op deze aarde ben gezet. Daarom blijf ik de blues zingen. Ik heb het gevoel dat wat er ook gebeurt in mijn leven, de blues altijd de kern zal zijn van wie ik ben en wat ik doe.”

Zijn muziek heeft iets tijdloos melancholisch. Herkenbaar in zijn eerlijkheid en openheid, put hij uit angst en kwetsbaarheid, maar levert het met een door de wereld gedragen elegantie. Het album werd oorspronkelijk in eigen beheer uitgebracht in 2021 en wordt opnieuw uitgebracht met extra liefde en vier nieuwe bonustracks.

Bij de UK Blues Awards van dit jaar ontving hij nominaties voor "Acoustic Act of the Year", "Instrumentalist of the Year", "Blues Vocalist of the Year" en "Blues Artist of the Year". Een van de grootste talenten in de Britse bluesscene. Hij is al drie opeenvolgende jaren (2020, 2021, 2022) verkozen tot "Young Artist of the Year" bij de UK Blues Awards. Hij heeft een indrukwekkende lijst van podia waar hij ooit gestaan heeft waaronder Wembley Stadium, waar hij in juli 2019 opende voor The Who en sindsdien in BST Hyde Park, Londen op een affiche met Pearl Jam, Stereophonics en Johnny Marr in de zomer van 2022 deelde hij het podium met Joanne Shaw Taylor en P.P. Arnold.

Opgegroeid in een dorp in Essex, heeft hij een bereisd pad bewandeld. Zijn jeugd splitste zich tussen Connecticut, Essex en Dubai. Een ding dat hem bijbleef was zijn ontluikende liefde voor Amerikaanse rootsmuziek. "Ik raakte niet alleen geïnteresseerd in de muziek zelf, maar ook in de geschiedenis en alles eromheen", zegt hij. "Ik wilde zoveel mogelijk leren en luisteren. Ik denk dat het belangrijk is dat iemand die niet van die culturele achtergrond is, het met het respect behandelt dat het verdient. Je kunt de muziek niet scheiden van de historische context." "Ik hou van de directheid, de eenvoud en aardsheid ervan", voegt hij eraan toe. "Ik heb me ook altijd aangetrokken gevoeld tot de gezaghebbende kwaliteit van de muziek. Als kind en tiener was ik nogal verlegen en niet erg zelfverzekerd, dus ik denk dat het een plek voor mij was om een ​​gevoel van macht te vinden."

Het is gemakkelijk in te zien waarom met zijn soulvolle mix van blues en zijn emotioneel introspectieve songwriting,naast zijn indrukwekkende gitaarspel. De liedjes op 'Connor Selby' zijn kleine odes van de verschillende muziekstijlen die hem inspireren.

Track listing
1. I Can't Let You Go
2. Falling In Love Again
3. If You're Gonna Leave Me
4. Emily
5. The Man I Ought To Be
6. Hear My Prayer
7. Show Me A Sign
8. Anyhow
9. Waitin' On The Day
10. Starting Again
11. I Shouldn't Care (Bonus Track)
12. Love Letter To The Blues (Bonus Track)
13. My Baby Don't Dig Me (Bonus Track)
14. The Deep End (Bonus Track)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over