In deze tiende etappe doorkruisen de duo’s de oneindige Venezolaanse Llanosvlakte. Hier wonen twee soorten Venezolanen: arme traditionele boeren en een handvol extreem rijke grootgrondbezitters, de latifundo’s, die wonen in prachtige Hato’s (veerboerderijen). Het wordt een lange en hete tocht voor de duo’s langs honderden kilometers gras- en moerasland, via het folkloristische hart van Venezuela.

In de vorige etappe werden de 4 resterende duo’s gemixt. Tot ontzetting van de ene, en tot vreugde van de ander. De gevolgen van deze mixing laten ook na de ‘hereniging’ hun sporen na. Marion, die na haar etappe met de veel lossere Veronique tot het besef komt dat racen ook leuk kan zijn, confronteert Dominique nogmaals met haar frustraties. Maar veel tijd om te discussieren is er helaas niet... De race verloopt op het scherp van de snee want wie laatst arriveert in het cowboystadje San Fernando de Apure, moet onherroepelijk naar huis.

Wie alvast geen last heeft van eliminatie-stress, zijn Peter en Veronique. Zij wonnen een vrijgeleide en kunnen deze etappe genieten van de prachtige fauna en flora van de Llanos. De drie andere duo’s moeten zich haasten naar het slaperige stadje Elorza, waar de eerste 2 duo’s een muzikale proef mogen spelen. De winnaars krijgen niet alleen een Peking-amulet, maar ook een fikse voorsprong in de eindsprint naar San Fernando de Apure.

Voor Marion en Dominique, Mark en Marlinde en Raymond en Liesbeth is de spanning opnieuw te snijden. Wanneer bij aankomst in San Fernando de Apure bovendien blijkt dat er eerst nog een opdracht moet worden uitgevoerd, moeten ze diep in hun reserves tasten...

Peking Express vanavond om 21u30
op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: