Verscholen in de gebouwen van Ketnet, tussen kabels en buizen, staat een gigantische computer. Die heeft een heel speciale eigenschap: hij weet exact van alle Ketnetters wanneer ze twaalf jaar worden én wat ze nog voor hun twaalfde willen doen. Wrapper Leonard kwam op het spoor van deze computer en hij besloot er een geweldige Checklist-show mee te maken. Hij krijgt daarbij de hulp van Pretman, Marcske van F.C De Kampioenen en professor Vera Vincke. Op zaterdag en zondag om 8.35 u. vanaf zaterdag 26 oktober.

In De 5 voor 12-show helpt Leonard elke week enkele bijna-twaalfjarigen om een droom of gekke wens uit hun Checklist te realiseren. Een hele klus, want de tijd tikt en de computer laat de ene check na de andere uit zijn systeem rollen. Gelukkig kan Leonard rekenen op een geweldig team: de zelfverklaarde superheld Pretman (Kevin Bellemans), de enthousiaste, maar nogal klungelachtige Marcske (Herman Verbruggen) en de prettig gestoorde professor Vera Vincke (Suzanne Grotenhuis). Die laatste heeft een labo middenin in de studio en ze vindt altijd wel een manier om een check lichtjes geniaal in te vullen. In elke aflevering worden vier checks gerealiseerd, zodat in de loop van de reeks (10 afleveringen) in totaal 40 van de 50 checks uit de Ketnet Checklist aan bod komen.

Wil een Ketnetter voor zijn twaalfde een wereldrecord breken? Geen probleem! Want hoe gekker je het record verzint, hoe minder kans dat het al bestaat. Gaan al zeker voor de bijl: het wereldrecord abrikozen-eten-met-een-plaksnor-onder-je-neus-en-een-sombrero-op-je-hoofd en het wereldrecord liedjes-gorgelen-met-tandpasta.

Terwijl professor Vera Vincke de checks in de studio helpt realiseren, trekken Pretman en Marcske eropuit om Ketnetters thuis, op school of in de speeltuin ter hulp te snellen. Of dat goed komt, is natuurlijk maar de vraag. Het decor van De 5 voor 12-show is een futuristische arena waar kinderen tussen, onder en langs een netwerk van buizen zitten dat naar één centraal punt leidt: de computer. Uit die buizen laat de computer ballen rollen waarin de checks zitten en allerlei info over de Ketnetter die hem wil beleven.

De 5 voor 12-show is een knettergekke studioshow. Niet alles loopt zoals het moet, maar dat is niet erg. Zolang er maar goed gelachen wordt. Voor het uitzinnige publiek is de show één grote interactieve belevenis. Wanneer de computer bijvoorbeeld een dansbal laat rollen, gaat het dak eraf. Iedereen staat recht en danst zich in het zweet. Maar niet te lang natuurlijk, het is tenslotte 5 voor 12.

Aflevering 1 – zaterdag 26 oktober

Professor Vera Vincke bedenkt voor Nele een manier om door de lucht te vliegen (check #34). Marcske en Kayleigh gaan een speciale sprong maken (check #37)
Amy wil graag eens op tv komen (check #32)
Pretman en Sam gaan in een andere tijd leven (check #23)

Aflevering 2 – zondag 27 oktober

Vera Vincke en Julia gaan samen kleding ontwerpen (check #27) Marcske en Silke overnachten in een bos (ckeck #26))
Anna wil graag een vlot bouwen (check #48)
Pretman en Ilya gaan vissen (check #29)

De 5 voor 12-show: zaterdag en zondag om 8.35 u. vanaf 26 oktober (Tijdens de herfstvakantie nieuwe afleveringen op zaterdag én zondag, daarna wordt de aflevering van zaterdag telkens herhaald op zondag.)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: