De Grote Volksquiz komt langzaam maar zeker in de beslissende fase. De afgelopen negen weken plaatsten zich evenveel straffe quizzers voor de grote finale, waarin er gestreden wordt voor de gegeerde 100.000 euro. Aan de startlijn van de finale verschijnen er echter 10 vrouwen en mannen, wat betekent dat vanavond nog één kandidaat zich kan plaatsen. Misschien wordt het laatste openstaande zitje voor de grote finale van het quiztornooi wel ingenomen door een van de twee nieuwkomers, die in deze 10de studio-aflevering hun opwachting maken:

Nathalie is 28 jaar en verdient de kost als leerkracht. Ze woont in Zele samen met haar vriend. Hoewel ze zich ‘voor de lol’ heeft ingeschreven, is ze maar wat blij dat ze het al zover heeft geschopt in het quiztornooi. Nathalie is vastbesloten om zich vanavond te smijten en rekent op haar geheugen om de hersenbrekers op te lossen. De quizgoden mogen haar over alle mogelijke onderwerpen ondervragen, zolang ze maar niet moet rekenen. Getallen zijn niet aan Nathalie besteed, behalve dan de prijzenpot… Als ze de 100.000 euro wint, wil ze haar leerlingen trakteren op veel zoetigheden, een nieuwe keuken kopen en een deel aan de Huntingtonliga schenken.

De 45-jarige Gerda woont in Geraardsbergen en werkt als medisch secretaresse. Sport is haar passie, maar toch hoopt ze dat de quizgoden haar geen sportvragen zullen serveren. In de domeinen geneeskunde en literatuur zou ze wel goed moeten scoren. Gerda wil vanavond een goeie beurt maken en ze mag er niet aan denken dat ze een black out zal hebben. Ze heeft zich in elk geval goed voorbereid en heeft in plaats van televisie te kijken de vragen nog eens doorgenomen. Haar doel is de finale halen én winnen.

Deze twee dames zijn vastbesloten om hun parate kennis te etaleren en hun concurrenten te vermorzelen met goede antwoorden. Hun uitdagers zijn:
• Johan (45) is een vertegenwoordiger uit Kortrijk.
• Cor (50) heeft een transportbedrijf en woont in Hemiksem.
• Kim (22) komt uit Hasselt en studeert voor vertaler Frans-Hongaars.
• Kurt (32) werkt als sporttechnisch coördinator en woont in Wommelgem.
• Denise (50) woont in Sint-Lambrechts-Woluwe en is zaakvoerder.
• Liesbeth (24) uit Herzele werkt als financieel inspecteur.
• Tijl (24) woont in Deinze en werkt als IT-assistant engineer.
• James (46) komt uit Aalst en is credit manager.

Voor één van deze tien wordt het erop, voor alle anderen eronder. Wie plaatst zich voor de laatste openstaande finaleplaats in De Grote Volksquiz?

De grote volksquiz vanavond om 20.55 uur op vtm

Tekst: vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: