David Johnson

7 jaar was het al geleden dat we de Counting Crows nog een keer op belgische bodem hebben kunnen zien. De laatste keer was op Werchter in 2015. De glorieuze dagen van grote festivals lijken even voorbij maar dat neemt niet weg dat de Counting Crows nog steeds een geweldige live band zijn die nog met enige regelmaat nieuw werk uitbrengen zoals hun laatste album “Butter Miracle”.

Na Amerika bracht hun “The Butter Miracle Tour” de band deze keer in De Roma in Antwrepen. Een zaalshow lijkt eigenlijk wel perfect te passen bij de melodieuze rock die de band speelt. Adam Duritz mag dan misschien zijn prachtige dreadlocks verloren zijn, maar die geweldige stem vol emoties is er nog steeds. Een goed begin met onder andere “Mr. Jones” maakte het publiek meteen duidelijk dat de Counting Crows klaar was om hun vele hits los te laten. Ze hadden er duidelijk zin in.

“Butterfly in Reverse” werd aangekondigd door Adam met een leuk verhaal. Vertellen is iets wat op zijn lijf geschreven is en nummers zoals “Anna Begins” en “Palisades Park” werden vervolgens met veel expressie en emotie ten toneel gebracht.

In het midden van de show werd even overgeschakeld op akoustische nummers. “Blues Run The Game”, een cover van Jackson Frank, werd gevolgd door “Angels of the Silences”. Een nummer dat ze blijkbaar als 15 jaar niet meer gespeeld hadden, maar eens van onder het stof werd gehaald voor de verjaardag van de drummer Jim Bogios.

Na de akoustische nummers was het even tijd voor de 4 nummers van hun laatste album: “The Tall Grass”, “Elevator Boots”, “Angel of 14th Street” en “Bobby and the Rat-Kings”. Het publiek kan duidelijk deze nieuwe nummers smaken. Hopelijk laat deel 2 van dit album niet te lang op zich wachten. Voor “Rain King” en “A Long December” nam Adam even plaats achter de piano. En wie zingt er nu niet mee op het aanstekelijke refrein van dit laatste nummer?

Jammer genoeg werd het tijd voor de bisnummers. Het publiek liet duidelijk horen dat het nog geen tijd was om naar huis te gaan. Als dank kregen we dan ook een geweldige afsluiter met de 3 top hits: “Round Here”, “Hanginaround” en “Holiday in Spain”.

De muziek van de Counting Crows leend zich misschien niet tot een dansfeestje die de kaldrang van velen kan bevredigen, maar iedere fan is zeker met een goed gevoel naar huis gegaan. Laat ons hopen dat we niet nog eens 7 jaren moeten wachten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over