Dit najaar start vtm met ‘Het Zesde Zintuig’, een grootse zoektocht naar mensen met zo’n opmerkelijke gave. De vijf zintuigen zijn bekend: horen, zien, ruiken, smaken en voelen. Maar wat is dan dat veelbesproken zesde zintuig?

De telefoon gaat en je weet gewoon wie er belt. Is dat toeval of is dat een gave? Sommige mensen voelen perfect aan wat een ander denkt of voelt. Is dat misschien het zesde zintuig?

‘Het Zesde Zintuig’ gaat door middel van proeven en tests op zoek naar die unieke persoon in Vlaanderen met het sterkst ontwikkelde zesde zintuig.

Op donderdag 5 juni presenteert Johan Terryn een oproepaflevering. Vier Vlamingen die van zichzelf beweren dat ze ‘een zesde zintuig hebben’ -twee vrouwen, twee mannen– nemen deel aan proeven en opdrachten.

Kunnen de kandidaten een bekende Vlaming aanvoelen en heel precieze en persoonlijke dingen vertellen alleen maar op basis van een foto en een voorwerp?

Kunnen de kandidaten een persoon vinden die zich verstopt heeft met behulp van een wichelroede, een pendel of een kettinkje?

Tenslotte brengt ‘Het Zesde Zintuig’ de vier kandidaten van de oproepaflevering geblinddoekt naar een plek waar zich ooit, jaren geleden, een moord afspeelde. Kunnen zij aanvoelen wat voor tragische dingen zich op die plaats hebben afgespeeld alleen maar op basis van hun ‘zesde zintuig’?

Mensen die van zichzelf denken dat ze ook een sterk ontwikkeld ‘zesde zintuig’ hebben kunnen zich na de oproepaflevering inschrijven voor de Grote Selectiedag op 21 juni 2008.

Na een hele dag testen worden uiteindelijk 12 kandidaten gekozen die meedoen aan het programma ‘Het Zesde Zintuig’, waarin we op zoek gaan naar de Vlaming met het sterkste ontwikkelde zesde zintuig.

Inschrijven kan via: www.vtm.be of hetzesdezintuig@vtm.be of
Het Zesde Zintuig
Postbus 800
1800 Vilvoorde

Tekst: vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: