Wie na het zien van de eerste aflevering van De weg naar Mekka, vorige vrijdag op Canvas, snakt naar meer informatie over de thema’s, plaatsen en personen die aan bod kwamen in de uitzending, kan terecht op een uitgebreide website die Canvas rond het project uitbouwde.

Jan Leyers gaat in het Canvasprogramma De weg naar Mekka op ontdekkingsreis door de wereld van de islam. Die tocht beperkt zich echter niet tot het televisieprogramma alleen: na afloop van de tv-uitzending gaat de reis gewoon verder op de website www.canvas.be/dewegnaarmekka. Daar kan je terecht voor achtergrondinformatie over de bezochte plaatsen en de behandelde thema's of over de mensen die het pad van Jan Leyers kruisten. De bezoekers kunnen er ook hun eigen mening kwijt over het programma en de behandelde thema's of ze kunnen die toetsen aan de opinie van anderen.

Online naslagwerk
Die website gaat veel verder dan alleen maar de klassieke programma-informatie. Zo kan je er ook videofragmenten (her)bekijken, radio-interviews herbeluisteren en foto’s bekijken. De website biedt ook uitvoerige achtergrondinformatie over alle relevante personen en thema’s die aan bod komen in de uitzending, zoals bijvoorbeeld de ramadan, het soefisme of de christenen in Algerije.

Interactieve route per aflevering
Via interactieve Google Maps kan je de route opvragen die in elke aflevering gevolgd werd, met extra informatie bij alle stopplaatsen op het traject. Bovendien wordt ook alle research- en fotomateriaal dat de redactie voor deze serie verzamelde, ter beschikking gesteld van de site-bezoeker, aangevuld met tientallen relevante weblinks. Zo krijg je een uniek aanbod van historische, culturele en praktische informatie en kan je na het bekijken van het programma je kennis over de behandelde thema’s verder uitdiepen.

Opinies en debat
De website is niet alleen een aanvulling en een verrijking van de tv-serie, maar wil ook plaats bieden voor opinies en debat. Als alternatief voor een klassiek discussieforum biedt ieder onderdeel van de site de gebruiker de mogelijkheid om zijn eigen mening en commentaar te geven bij de tv-serie. Daarnaast werd aan tal van interessante mensen gevraagd om hun indrukken over het programma neer te schrijven in een wekelijkse gastblog.

De weg naar Mekka: elke vrijdag om 20.50 u. op Canvas

Tekst: VRT

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: