1 week na releasedatum piekt het debuutalbum van de 28-jarige presentator/zanger/acteur Niels Destadsbader maar liefst op nummer 2 van de Ultratop 200 albumcharts en in de Belgische albumlijst behaalt het zelfs een nummer 1 positie! Niels is dezer dagen druk in de weer met de promotie van z’n album en single ’Speeltijd', met een nieuw seizoen ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM waar hij opnieuw in de jury zetelt, hij gaf recent de aftrap van z’n nieuwe theatertour ‘Niels Destadsbader klapt uit de biecht’ en de eerste nieuwe programma’s op VTM waarvoor hij wordt ingeschakeld zijn alvast in voorbereiding.

Niels reageert vandaag uiterst enthousiast op het geweldige nieuws! “Mijn eerste pakje voor onder de kerstboom komt best vroeg maar ik ben er ontzettend blij mee! Benieuwd of er de komende weken nog zo’n plezante verrassingen gaan tussenzitten! Werken met toppers als Miguel Wiels en Ronald Vanhuffel heeft mijn muziek naar een hoger niveau getild, het doet echt deugd dat de mensen dit kunnen smaken!"

Het album ‘Speeltijd’ kreeg vorm in de gerenommeerde ICP Studio’s in Brussel onder het deskundige oog van Ronald Van Huffel en Miguel Wiels. Ronald verzorgde in het verleden o.a. producties voor Volumia, Milow, Ellen Foley, Frank Boeijen, Yasmine, enz… en nam op deze plaat ook heel wat drum-, percussie- en electrische gitaarpartijen voor rekening. Waar Niels tekende voor de teksten op dit album zorgde Miguel Wiels dan weer voor het gros van de muziek en nam hij de muzikale partijen van de vleugelpiano, synthesizers en hammond op zich. Miguel en Niels, het bleek eerder als een succesformule en dat bewijst zich dezer dagen nog maar eens. Het tweetal verwijst maar al te vaak naar elkaar als ‘mijn muzikale broer’, voor Niels was het dan ook een uitgemaakte zaak dat Miguel mee aan de wieg zou staan van z’n eerste album, een album waar hij uiterst trots op kan zijn.

“We hebben héél erg hard gewerkt aan dit album. Aan al deze liedjes. En net wanneer we dachten dat een liedje wel klaar was, gingen we er toch nog ’ns doorheen om te kijken waar het beter kon. Ik ben trots op Niels, hij is een supertalent”, zegt een glunderende Miguel Wiels.

“‘Speeltijd’ is een album vol liedjes uit het hart, het was het een plezier om ze te producen en op te nemen! Voor mij geeft Niels hiermee het betere Nederlandstalige lied door aan de nieuwe generatie van nu!”, aldus Ronald Vanhuffel.

Het album ‘Speeltijd’ is sinds vrijdag 21/10/2016 verkrijgbaar in de betere platen- en boekhandel of warenhuis. Digitaal kan het album worden gekocht/beluisterd via o.a. iTunes, Apple Music, Spotify en Deezer. U kan het album integraal beluisteren via hogervermelde link, op simpel verzoek bezorgen wij u ook graag een (digitaal) recensie-exemplaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: