Naar jaarlijkse gewoonte organiseert 'jeugdhuis Club 9', in samenwerking met 'The Roxy Theatre', een hele week lang het filmfestival ‘Drive-In Movie’. Op de parking van het jeugdcentrum te Koersel kan je opnieuw ten volle genieten van tal van topfilms! Deze 27e editie vindt plaats tijdens de week van 22 tot en met 28 augustus. Ook dit jaar voorzien de jongeren randanimatie vóór de film en tijdens de pauze.

Concept

Je geniet van de film vanuit je wagen, onder de open sterrenhemel. Bezoekers die liever de film bekijken in openlucht, kunnen terecht op het terras. Het filmgeluid ontvang je via de autoradio. Indien je geen autoradio hebt, kan je ter plaatse een radiotoestel lenen. Het aanbod aan radiotoestellen is echter beperkt, neem daarom zeker je voorzorgen indien je geen autoradio hebt of indien deze problemen geeft. Honger of dorst? Geen probleem: knipper met je richtingaanwijzers en de medewerkers nemen je bestelling aan de wagen op.

Het begon allemaal in 1989 met een houten frame, de projector van de dorpscinema Roxy, veel gekte en goede wil. Het evenement was meteen een schot in de roos en was bovendien een primeur in België! De nauwe samenwerking met 'The Roxy Theatre' blijft tot op vandaag nog steeds overeind. Het concept is sinds al die jaren onveranderd gebleven, en vond navolging in andere regio's van Vlaanderen.”, aldus de organisatie.

"Een atypisch festival is het Drive-In Movie-filmfestival in Koersel, georganiseerd door jeugdhuis Club 9. Om maar te bewijzen dat festivals organiseren niet altijd iets is voor de grote jongens." Sven Gatz, Vlaams minister van Jeugd, Cultuur, Media en Brussel in Knack Extra, vrijdag 3 april 2015

Programma

Maandag start het evenement met de Canadese dramafilm ‘Sleeping Giant’. Andere films die aan bod komen zijn ‘Hardcore Henry’, de animatiefilm ‘Kung Fu Panda 3’, ‘Scouts Guide to the Zombie Apocalypse’, ‘Grimsby’, ‘Belgica’, en als afsluiter de superheldenfilm ‘Deadpool’. Iedereen is welkom vanaf 20u, de films starten na zonsondergang, om 21u30.

Tijdens het samenstellen van het programma proberen we steeds voor elk wat wils te voorzien. Zo kan de meerwaardezoeker bij ons terecht met de dramafilm ‘Sleeping Giant’. De liefhebbers van actiefilms kunnen genieten van ‘Hardcore Henry’. We schenken ook aandacht aan de kleinsten onder ons, met de animatiefilm ‘Kung Fu Panda 3’. Voor de horrorliefhebbers is er de zwarte komedie ‘Scouts Guide to the Zombie Apocalypse’ op donderdag. Het weekend trappen we af met de komedie 'Grimsby', van de Britse komiek 'Sacha Cohen'. De muziekliefhebbers horen de nummers van Soulwax via de autoradio tijdens ‘Belgica’ op zaterdag. Zondag sluiten we dan af met ‘Deadpool'.”, aldus één van de jongeren.

Randanimatie, kortfilms en gadgets!

Sinds vorig jaar voorzien de jongeren het publiek van randactiviteiten. De jongeren van ‘DIY Deluxe’, het ondernemersproject van Club 9, baten een promotiestand uit, met tal van toffe gadgets. Behalve een promotiestand voorzien ze ook een weggeefkraam, waar gratis spullen kunnen worden opgehaald of geruild. De jongeren van 'We Claim The Streets', het artistiek project, voorzien randanimatie vóór de film en tijdens de pauze.

Oldtimers

Oldtimers hebben tijdens het evenement net dat streepje voor. Kom je met een wagen ouder dan 25 jaar, dan ontvang je aan de kassa een gratis consumptie. Is je slee ouder dan 40 jaar, dan betaalt de organisatie daar bovenop je inkomticket terug. Bestel je ticket tijdig, voor het uitverkocht is!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over