Emily en Henry, twee oudere acteurs, zijn 45 jaar getrouwd. In hun bescheiden appartement, in een buitenwijk van Los Angeles, bereiden ze zich voor op 'de nacht der nachten': de jaarlijkse Oscaruitreiking. Beide hopen ze op een passende erkenning voor hun werk: een oeuvreprijs. Ze brengen de dag voor de uitreiking nerveus door.

Ze halen herinneringen op, bekvechten, citeren Shakespeare en Goethe en discussiëren over hun garderobe. Tot Jeff verschijnt.... Jeff werkt bij de mobiele lunchservice en brengt hun maaltijden, maar voor Emily en Henry is hij dé ideale toeschouwer voor al hun verhalen.

Maar de jonge Jeff blijkt geïnteresseerder te zijn in de verhalen over hun zoon: Bill. Emily en Henry vertellen over hun zoon Bill, maar al snel komen een aantal leugens aan het licht en blijkt Jeff nog een heel bijzondere verrassing voor hen in petto te hebben... "Een Oscar voor Emily" is een mooi, ontroerend, soms grappig en herkenbaar toneelstuk, dat reeds jaren een succesvoorstelling is in Duitsland.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Fakkelteater wordt de Nederlandstalige première van "Een Oscar voor Emily" op de planken gebracht.

Topacteurs Leah Thys en Jo De Meyere vertolken de hoofdrollen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Een Oscar Voor Emily
Datum: 
Vanaf 24 september 2015
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over