Het Olens festival trakteert iedereen op een spectaculaire video

Normaal stonden er vandaag zo’n 10.000 festivalgangers op een zonovergoten festivalwei in de dorpskern van Olen. Samen met honderden vrijwilligers, partners en organisatoren. Maar het blijft stil in de Kempen. Om het gemis van Gladiolen te verzachten, trommelde de organisatie Equal Idiots op voor een heuse stunt!

Gladiolen was het eerste festival dat half maart de knoop doorhakte: de editie van 2020 verhuist integraal naar Pinksteren 2021. ‘Integraal’ kan je letterlijk nemen: de volledige affiche, die dit jaar overal grote complimenten kreeg, verhuist naar de volgende editie. Wie een ticket heeft, legt het dus beter niet te ver weg: het blijft gewoon geldig.

Live muziek op 6 meter hoogte

Maar dit jaar blijft het festivalterrein dus stil en leeg. Of toch bijna! Vandaag, op wat de eerste dag van het festival moest zijn, lanceert Gladiolen een opvallend filmpje. De Kempense rockers van Equal Idiots (die normaal vandaag één van de headliners waren) kwamen langs om hun nieuwste single ‘Adolescence Blues’ over de wei te doen knallen. De stuntrockers moeten trouwens niet vrezen voor het virus dat de festivalzomer parten speelt: ze staan veilig op 2 torens die voldoende uit elkaar staan. Je moet de spectaculaire beelden zelf zien om het te snappen.

"Een stille, lege festivalwei: het doet me toch wat. We missen ons publiek, de artiesten, de vrijwilligers. En zij ons ook, durven we denken… Daarom zochten we naar een manier om het gemis wat te verzachten. Thibault en Pieter van Equal Idiots waren meteen te vinden voor deze stunt. En het resultaat mag er zijn!” - Kristof Geens, Gladiolen

“We hebben met Equal Idiots al zotte dingen gedaan, maar dit was echt… heel speciaal. Buiten een repetitie de dag voordien had ik Pieter al weken niet meer in real life gezien. En nu zag ik hem naast mij, met zijn drumstel op 6 meter hoogte. Zotjes!” - Thibault Christiaensen, Equal Idiots

De 6 meter hoge torens zijn ingepakt met sfeerfoto’s van het gladiolenpubliek in betere tijden. Na de opnames werden de torens verhuisd naar het dorpsplein. Op de plek waar anders de inkom van Gladiolen staat, zorgen ze nu toch een beetje voor festivalsfeer in het dorp.

Duimen voor trouwe partners

Voor de opnames van dit filmpje werd beroep gedaan op enkele trouwe partners van het festival: de boer, de podiumbouwer, de drukkerij, de geluidsfirma, de huisfotograaf en uiteraard de artiesten en hun management. Alle betrokken partijen werden hiervoor vergoed.

“De evenementensector heeft het zwaar te verduren. En dat zijn niet alleen de organisatoren. Heel wat van onze leveranciers zijn volledig gericht op evenementen en festivals. Hun inkomsten zijn volledig weggevallen. We zijn blij dat we voor deze stunt toch enkele van onze partners hebben kunnen inschakelen. We duimen voor al onze leveranciers zodat we ze volgend jaar terug kunnen boeken. Hetzelfde geldt trouwens voor de verenigingen die met hun 1200 vrijwilligers de ruggengraat van Gladiolen vormen. Ook zij lopen heel wat centen mis. Dit filmpje is ook voor hen.” - Lode Bellens, Gladiolen

De 21ste editie van Gladiolen verschuift naar 20 en 21 mei 2021. Op de affiche staan naast Equal Idiots onder andere ook Goose, De Kreuners, Portland, Compact Disk Dummies en Noordkaap.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: