De Parenclub heeft zijn publiek helemaal gevonden op zaterdag. Met opnieuw een stijging tot 601.709 kijkers kan de gezellige koppelshow van Rani De Coninck rekenen op een schare trouwe fans die zaterdag goed was voor een marktaandeel van 31,4% (VVA 18-54, live+2).

De vierde aflevering op zaterdag 15 maart 2014 is goed voor een primeur. Véronique De Kock laat tv-kijkend Vlaanderen kennismaken met haar Franse vriend Fabien Gribaudo, die zijn debuut maakt op het scherm in het spelprogramma van Rani. Dit ‘tv-groentje’ staat in schril contrast met de ‘ware ervaringsdeskundigen’ van het andere bekende koppel/ niemand minder dan Nicole en Hugo.

Veronique en Fabien

Véronique De Kock en haar Franse Fabien zijn drie jaar samen en sinds vorig jaar de trotse ouders van hun zoon Maximilien, maar ze kennen elkaar al veel langer. Fabien is een nobele onbekende voor de kijker, maar ook een sympathieke zuiderse zakenman in de optieksector met een verleden in de rugby. Vanuit zijn zakenkantoor in Gent leerde hij Nederlands én leerde hij Véronique kennen, toen hij een bekende ambassadrice zocht voor zijn brillen. Het koppel vertelt enthousiast over hun eerste ontmoeting, hun gezamenlijke passie voor rallyrijden en de taakverdelingen thuis… en in de wagen. Ex-Miss België Ellen Petri is een goeie vriendin van het koppel en heeft de eer om in De Parenclub met flair te komen vertellen over die keer dat Fabien bij Véronique thuis werd afgezet door twee politieagenten. Of Ellens verhaal waar is, daar heeft het andere koppel het raden naar…

Nicole & Hugo

Dat andere bekende koppel is er één dat al vier decennia samen is: hét liefdespaar van de Vlaamse showbizz Nicole en Hugo. Ze kunnen letterlijk geen seconde zonder elkaar… en dat al 44 jaar. Niet veel koppels doen het hen na, maar Hugo wenst het wel iedereen toe: “Publiekskoppels, ik hoop dat jullie hetzelfde mogen beleven als wat wij beleven”. De tortelduiven vertellen over de tijd dat ze al wel een koppel, maar nog niet getrouwd waren. Van samen slapen was toen geen sprake, maar toch hadden de twee jonge artiesten er iets op gevonden om ’s nacht dicht bij elkaar te zijn. Véronique kan er duidelijk niet van over en heeft er de hele aflevering lang maar twee woorden voor: “zo schattig!”. Meteen in de eerste ronde bewijzen Nicole en Hugo dat ze elkaar door en door kennen. Ze zijn het eerste koppel in de weliswaar prille geschiedenis van De Parenclub dat tien keer hetzelfde naambordje in de lucht steekt en zo het maximum van de punten scoort. In de spelronde ‘Gelijkgestemd’ lukt het daarentegen iets minder vlot…

De 35 verliefde stelletjes in het publiek van De Parenclub maken deze week kans op een droomreis naar Miami. De gewoonten en gebruiken van Vlaamse koppels die ze hiervoor eerst zo goed mogelijk moeten inschatten tijdens het publieksspel, gaan van opvallend tot onthullend en soms zelfs uiterst pikant: Hoeveel procent van de Vlaamse koppels is, net als Nicole en Hugo, al meer dan 40 jaar samen? Hoeveel procent van de Vlaamse vrouwen geheimen heeft voor zijn partner? En hoeveel procent van diezelfde Vlaamse vrouwen laat zich graag filmen tijdens het liefdesspel?

De parenclub elke zaterdag om 19.50 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: