De zomermaanden en de grootste Belgische festivals gaan al jaren hand in hand. Een zomer is voor velen niet geslaagd zonder een gekke muziekervaring. De festivals halen op hun beurt alles uit de kast om elk jaar verrassender uit de hoek te komen, zowel op de weide als op de camping. Elk festival heeft zijn eigen profilering die het steeds sterker uitdraagt, waardoor ook alternatievere festivals zoals Couleur Café en Dour razendsnel aan populariteit winnen. Voor de muziekliefhebber is er dus meer dan keuze genoeg deze zomer.

Èlk festival bijwonen is hoe dan ook een hele opgave, laat staan financieel haalbaar. Pickx+, de exclusieve tv-zender van Proximus, biedt de ultieme festivalfan de oplossing met Fresh Festivals. Het programma is gedurende de hele zomer present op alle grote Belgische festivals. Vanaf woensdag 21 juni 2023 kan de kijker wekelijks op woensdag vanaf 19u30 meegenieten van de beste muziek, de verrassendste optredens, de coolste interviews en dat alles vanop de eerste rij. Aan Vlaamse kant trekken actrice Charlotte Leysen (35) en zangeres Steffi Vertriest (35), voorzien van laarzen en zonnebrandcrème, naar de festivalweides van onder meer Graspop, Couleur Café, Rock Werchter, Dour, Lokerse Feesten, Pukkelpop, Les Ardentes, Ronquières en Les Francofolies.

Als enige Belgische zender zo’n aanbod aan festivalverslagen kunnen aanleveren, brengt het nodige enthousiasme met zich mee. “Je mag bij ons vanaf 21 juni een compleet beeld verwachten van de zomerfestivalscene in België. We zetten artiesten in de kijker, verzorgen interviews en sfeerreportages, en lijsten op wat er de komende weken allemaal op de festivalterreinen te gebeuren staat. Hiermee bieden we de muziekliefhebbers de ultieme droom aan: alle festivals vanop de eerste rij meemaken. Wat perfect onze ‘Moments that make us’-slogan weerspiegelt. Dankzij Fresh Festivals kom je op plaatsen waar je als bezoeker nooit mag komen en kan je backstage zien hoe het eraan toe gaat. Een unieke front-row-experience verzekerd!”, klinkt het bij Krijn Jonckheere van Pickx+.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over