Zaterdag 15 september staat het gratis festival Baroeg Open Air op de planning. Het Rotterdamse Zuiderpark is dan de thuisbasis voor liefhebbers van alternatieve muziek zoals punk, metal, drum’n bass of hardrock. Deze editie staat echter nog op losse schroeven. De door slecht weer tegenvallende editie in 2017, de stijgende kosten en afnemende inkomsten uit fondsen zorgen voor een financieel uitdagende situatie. Via een crowdfund van in totaal € 15.000,- wil de organisatie het festival veilig stellen.

Directeur Leon van Rijnsbergen: “Baroeg Open Air is elk jaar een hoogtepunt in het programma van Baroeg. We hebben dan ook alles op alles gezet om de financiering rond te krijgen. Dat is nu bijna gelukt. Ik roep elke muziekliefhebber op om ons te helpen bij het laatste beetje en een donatie te doen. Als we er samen de schouders onder zetten moet het lukken!”

Baroeg Open Air is dit jaar toe aan de elfde editie en werkt met vrijwilligers. Het festival wordt geroemd om de goede sfeer en de brede programmering, waarin zowel plek is voor harde gitaarmuziek als underground dance. In 2014 won het festival de Rotterdam Music Award voor beste festival.
De crowdfundactie is te vinden op: www.baroegopenair.nl/crowdfund.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over