Maanrock blijft vaste waarde

Maanrock 2020, voorzien van 28 tot 30 augustus, kan niet plaatsvinden. Dat is het gevolg van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Ook de andere muziekfestivals van De Zomer is van Mechelen, bijvoorbeeld Ottertrotter en Parkpop, vallen onder de bepalingen. Later moet blijken wanneer er opnieuw evenementen kunnen plaatsvinden.

“Er stond een topeditie van De Zomer is van Mechelen en Maanrock in de steigers, maar de volksgezondheid primeert. Voor onze vrijwilligers, de muzikanten en onze bezoekers is dit heel spijtig nieuws. De voorbije jaren hebben we hard gewerkt om de toekomst van het gratis stadsfestival veilig te stellen. Laat er dus geen twijfel over zijn: Maanrock is een vaste waarde en zal dat ook blijven”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Mechelen Feest volgt de situatie op de voet en werkt scenario’s uit om de organisatie van evenementen te hervatten, zodra dat kan. “Nu is het cruciaal dat iedereen zich aan de voorschriften houdt. Hoe beter dat gebeurt, hoe sneller we terug bij elkaar kunnen komen. Als we het virus hebben overwonnen, pikken we de draad zo snel mogelijk weer op”, besluit Calvo.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over