Op 25 november bracht Yokan ‘Strangers Again’ uit, de derde en laatste single van hun opkomende tweede EP ‘Koi No Yokan’ die de Gentse band uitbrengt op 9 december.

De inspiratie voor het nummer haalde de band uit de gelijknamige graffiti art van Matthew Dawn, die je kan bezichtigen in de Ham in Gent. De song gaat over onmogelijke liefde, van begin tot eind. Over het cyclische karakter van liefde: van complete onbekenden naar geliefden, terug naar onbekenden. Verwacht je aan een krachtige love song met een catchy refrein dat uiteindelijk uitmondt in een orkestrale outro, als een relatie die vanaf het begin gedoemd was om te eindigen.

‘Strangers Again’ is het laatste voorproefje van de langverwachte vervolg-EP ‘Koi No Yokan’, die het licht ziet op 9 december. Koi no yokan is een gezegde dat uitsluitend in het Japans bestaat. Het is een voorgevoel dat je verliefd zal worden, een onvermijdelijkheid van liefde tussen twee personen vanaf de eerste ontmoeting. Dit concept vormt dan ook de rode draad doorheen deze EP. Liefde in al haar facetten wordt belichaamd: lust, overgave, agressie en vergankelijkheid.

Om de volledige vrijheid en diepgang van hun sound te verzekeren koos de band ervoor om de productie en opname van hun nieuwste wapenfeit volledig voor eigen rekening te nemen. Dit proces vond van begin tot eind plaats in de huiskamer van producer en gitarist Jonas Detavernier. Met distortion en overdrive op maximumcapaciteit flirt de band met Aziatische sounds, die meer dan ooit een plaats vinden in de productie van ‘Koi No Yokan’.

Door haar unieke sound valt deze EP niet te plaatsen binnen de contouren van een bepaald genre, maar laat dit je niet tegenhouden om vanaf de eerste ontmoeting onvermijdelijk verliefd te worden op ‘Koi No Yokan’.

Yokan stelt hun nieuwste EP voor op 14 december in Café Charlatan in Gent.

Tracklisting KOI NO YOKAN EP:

  1. Mess With Me
  2. For Ya
  3. Best Served Cold
  4. Toxic
  5. Don’t Mind To
  6. Strangers Again

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over