Wij hadden een gesprek met Pim tijdens Jim on ice en dit is het resultaat:

[b]Hallo Pim,
Pim je bet begonnen met Goeiemorgeuh te presenteren. Intussen presenteer je Live Request. Welke van de 2 programma's voel je jezelf het beste bij?[/b]
Ze zijn alle 2 plezant. Bij goeimorgeug was het engagement iets kleiner. Bij Live Request komen er ook al enkele voorbereidingen aan te pas. Het is ook wel leuk omdat er artiesten langskomen en we veel prijzen kunnen weggeven. Maar opzich denk ik dat de volgorde wel heel juist zat. Eerst Goeiemorgeuh nadien Live Request. Binnenkort het nieuws op VTM Hé (lacht)

[b]Live Request is een live programma. Geeft dit niet een ander gevoel als presentator dan een gewone opnaam te maken. Je kan je hier toch minder fouten permitteren?[/b]
Wel, je kunt u nog wel fouten permitteren in de zin dat je ze op een bepaalde manier onmiddelijk terug rechtzet of laat merken dat het niemand het heeft gehoord. Ik denk dat als je live gaat dat het erbij hoort. Zelfs een ervaren presentator maakt nog af en toe fouten. Ik denk dat dat juist het karakter is van een live programma: het spontane, het leuke. Mensen hebben is graag dat er iets misgaat bij een liveprogramma maar je moet dit natuurlijk proberen te beperken en ik dat de motivatie iets hoger is omdat je weet dat dit rechtstreeks is. Dit moet er gewoon goed uitzien.

[b]Natuurlijk presenteer je niet allen maar zing je ook nog altijd. Welke van de 2 vind je persoonlijk het plezantste en waarom?[/b]
Goh daar zou ik niet in kunnen kiezen. Dat is een veelgesteld vraag. Ik vind ze alle 2 even plezant. Het is iets totaal uiteenlopen en het leuke is de 2 te combineren. Kunnen zingen en presenteren, het is iets mangnifiek. Er zijn er weinigen die het mogen doen en ik hoop dat het zo bij mij blijft. Dus ik ga geen keuze maken zeker niet.

[b]Mogen we eigenlijk binnenkort een full album van jou verwachten of zijn er daar nog geen concrete plannen voor?[/b]

Ik hoop dat je van mij een full album mag verwachten. Het hangt allemaal een beetje af van de volgende single die uitkomt. Dat is de single van Eurosong en daarna zou er toch eigenlijk een album moeten gemaakt worden.

[b]Wat verwacht je eigenlijk van eurosong?[/b]
Wel euhm, eurosong is voor een ludieke wedstrijd. Het gaat hem om het entertainment, om het aspect dat het leuk is om te doen. Ik entertain graag mensen. Ik sta graag op een podium en ik wil me gewoon amuseren daar.

[b]Heb je dan geen schrik dat de jury heel hard gaat zijn voor jou?[/b]
Euhm (denkt na). Ja, ik denk wel dat ik kanonnenvlees ben voor de jury maar dat maakt mij eigenlijk niet uit wat de jury zegt. Ik bedoel ik doe gewoon mijn ding en wat zij denken denken zij. Dat is hun volste recht en dat is ook de bedoeling van een jury. Zij moeten daar zitten en moeten hun mening zeggen. Vinden ze het niet goed, dan is da zo hé.

[b]Had je eigenlijk durven dromen na Star academy dat het zo'n vaart zou lopen? [/b]
Nee, dit is eigenlijk echt wel ongelooflijk wat een vaart dat dit neemt. Het gaat heel snel: presenteren, zingen. Ik mag de leukste dingen, ik krijg de tofste jobs. Ik mag mee doen aan supercoole programma's. Dat had ik eigenlijk niet durven dromen.

[b]intussen heb je ook al een heel tijdje een relatie met Katerine. Vertel er eens wat over.[/b]
Het zit heel heel goed.
[b]Zijn er bv. al plannen om te gaan samenwonen?[/b]
Euhm, we zullen dit jaar kijken hoe het verder gaat. Als het zo doorgaat kunnen we misschien is uitskijken om iets te zoeken.

[b]Wat zijn eigenlijk je goede voornemens / plannen voor 2006?[/b]
2006. Ik moest van Katerine elke dat een stuk fruit eten. Dat heb ik tot hiertoe elke dag al gedaan. Voor de rest eigenlijk een mooi vervolg brijen aan 2005. Dus verder doen met wat ik nu bezig ben. Het is een snel en hard levenritme maar wel een heel plezant. Ik hoop dat er een mooi vervolg komt aan het voorbije jaar.

[b]Hoe kijk je terug op het voorbije jaar? [/b]
Hoe kijk ik terug op het voorbije jaar? Fantastisch eigenlijk. Het is een springplank voor mij op persoonlijk vlak was het echt fantastisch: Star academy als springplank, mogen presenteren, plaatjes mogen uitbrengen, mee mogen doen aan programma's. Dat is eigenlijk fantastisch. Het is eigenlijk een beetje onnozel om dat te zeggen als er zoveel erge dingen zijn gebeurd in de wereld, zoals de tsunami's, aardbevingen. Op dat vlak vind ik het eigenlijk een beetje erg om mijn persoonlijk succes uit te buiten.

[b]Had je dan eigenlijk toch niet liever de finale van Star academy gewonnen?[/b]
Nee helemaal niet. Ik denk dat dit het beste is wat mij kon overkomen is in de finale zitten maar hem niet winnen, echt waar.

[b]Star academy is op dat vlak totaal anders dan de andere zangwedstrijden. Na idool won altijd de runner up het meeste succes. Hier is echt Katerine veel sterker uitgekomen.[/b]
Dit is absoluut waar. Meestal zijn het runner ups dat het goed doen bij de idolen. Kijk maar naar wouter, wim soutear, sandrine en Natalia. Maar in dit geval tot hiertoe Katerine inderdaad. Maar Afi gaat nu terug meedoen aan Eurosong. Iedereen op zijn gemakske hé. Sandrine heeft er ook lang overgedaan.

[b]Bedankt Pim voor dit gesprek.[/b]

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: