“We’re building our empire from the ashes of an old”

Ghost kondigt vandaag hun vijfde langspeler IMPERA aan voor release op vrijdag 11 maart. De Zweedse rockband lost ook de nieuwe single Call Me Little Sunshine (Catch Of The Day bij StuBru vandaag) met bijhorende video.

Het vorige studioalbum Prequelle (genomineerd voor een GRAMMY in de categorie Best Rock Album) speelde zich af middenin het Europa van de 14de eeuw. IMPERA katapulteert de band nu honderden jaren verder in de tijd. Het resultaat is het meest ambitieuze en indringende album in de canon van Ghost. IMPERA plaatst de meest actuele onderwerpen van de band tegen een donkere en melodische achtergrond. Niet te vergelijken met de vorige albums, maar toch onmiskenbaar Ghost.

IMPERA wordt ingeluid door het spookachtige Call Me Little Sunshine, de eerste officiële single van het album. Matt Mahurin regisseerde eerder al video’s voor U2 en Metallica en neemt nu de regie voor de video van dit nummer op zich. Actrice Ruby Modine (Shameless, Happy Death Day) vertolkt de hoofdrol van de clip.

Op IMPERA zullen we ook Hunter’s Moon kunnen beluisteren, de laatste single van de band uit 2021. Het nummer werd gebruikt in de aftiteling van Halloween Kills, de twaalfde film uit de Halloween-reeks.

Ghost - Impera (digitaal, CD, LP)

Ghost speelt op dinsdag 3 mei in Vorst Nationaal

Tracklist IMPERA

1. Imperium

2. Kaisarion

3. Spillways

4. Call Me Little Sunshine

5. Hunter’s Moon

6. Watcher In The Sky

7. Dominion

8. Twenties

9. Darkness At The Heart Of My Love

10. Grift Wood

11. Bite Of Passage

12. Respite On The Spital Fields

IMPERA telt 12 nummers, geproduceerd door Klas Åhlund en gemixt door Andy Wallace:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over