Multi-instrumentalist & componist Eiko Ishibashi en de Oscargenomineerde filmmaker Ryûsuke Hamaguchi werken na het veelgeprezen Drive My Caropnieuw samen. Hun gloednieuwe film draagt de titel Gift en is geschreven en geregisseerd door Hamaguchi. Gift gaat in wereldpremière op Film Fest Gent - in het programma VIDEODROOM - met een score live uitgevoerd door Ishibashi. VIDEODROOM is een samenwerking tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER.

Op 18 oktober 2023 verwelkomen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER de gerenommeerde Japanse muzikant en componist Eiko Ishibashi. Ze zal live haar muziek brengen bij Gift, een nieuwe langspeelfilm van Ryûsuke Hamaguchi, wiens vorige film Drive My Car de Oscar voor Beste Internationale Film won. Deze nieuwste samenwerking van het duo is ontwikkeld in combinatie met Hamaguchi's speelfilm Evil Does Not Exist, die dezelfde beelden en hetzelfde scenario op een andere manier benadert. Evil Does Not Exist gaat in première op het 80ste filmfestival van Venetië.

Gift wordt vertoond en opgevoerd in het VIDEODROOM-programma, de jaarlijkse droomdate tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER. VIDEODROOM is een eigenzinnig huwelijk tussen muziek en cinema, en biedt een eclectische smeltkroes van audiovisuele voorstellingen.

Gift
Gift is geschreven en geregisseerd door de Oscargenomineerde regisseur Ryûsuke Hamguchi. De film speelt zich af in Mizubiki Village in Nagano, een stad gelegen nabij Tokio op een plateau rijk aan natuur. Immigratie heeft er gradueel haar weg gevonden. Takumi en zijn dochter Hana, die er al generaties wonen, leiden een bescheiden leven gestoeld op de cyclus van de natuur. Op een dag worden er plannen gesmeed om een glampingsite te bouwen in de buurt van Takumi's huis: een eventbureau, dat in financiële problemen verkeert door de COVID-crisis, heeft overheidssteun gekregen en wil het plan doorvoeren. Maar de ontdekking dat ze van plan zijn afvalwater te lozen in de waterbron van het dorp zorgt voor grote onrust en heeft een grote impact op het leven van Takumi.

Productie: NEOPA Inc. x Fictive LLC
Eiko Ishibashi performt live haar score tijdens de vertoning van de film.
Tickets voor deze vertoning zijn nu al te koop via VIERNULVIER.

World Soundtrack Awards 2023

Naast Nicola Piovani en Laurence Rosenthal is Eiko Ishibashi een van de prominente gasten op de World Soundtrack Awards 2023, de prestigieuze filmmuziekprijzen van Film Fest Gent die jaarlijks het festival afsluiten. Vorig jaar won Ishibashi in Gent de Discovery of the Year Award. Op 21 oktober tijdens de 23ste editie van de World Soundtrack Awards zal een selectie van haar werk live uitgevoerd worden door Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: