Op maandag 30 december 2013 kijkt Birgit Van Mol in Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS terug op 2013. Het jaar van een nieuwe koning, van de Rode Duivels, en van een nieuw Belgiëgevoel. Het jaar van een nederige paus, van een spionerende president en van de zwaarste storm ooit.

Birgit vertelt vanop de redactie de verhalen van het jaar, zoals VTM NIEUWS die beleefde. Met de grote wereldgebeurtenissen en de kleine verhalen. Met de mensen van het jaar. Met de strafste beelden en de meest pakkende uitspraken. Verteld en verpakt op een heel eigen soundtrack van filmmuziek en grote hits.

Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS is dan ook meer dan een overzicht van wie, waar en wanneer ; maar een programma waarin ook alle grote emoties van het laatste jaar aan bod komen. De verwondering bij het aftreden van Koning Albert, de verrassing van de nieuwe paus of het drama dat de Filipijnen overkwam toen superstorm Haiyan overtrok. Je beleeft het allemaal opnieuw: de kroning van Willem-Alexander, de opluchting bij de nabestaanden en de slachtoffers van Kim De Gelder na het Assisenproces, het ongeloof bij de grote diamantroof op Zaventem of het gesukkel van de Fyra. En je staat opnieuw op de eerste rij als in Wetteren een trein met giftige stoffen ontspoort en de eerste opluchting stilaan plaats maakt voor chaos en paniek.

2013 was ook het jaar van markante figuren zoals Jef Buts, de omstreden blinde gevangenisdirecteur? Wat hebben zijn telefoontjes te maken met aartsbisschop Leonard? En welk advies geven de mannen van Safety First aan de ambassadeur van de Verenigde Staten als gefluisterd wordt dat hij betaalt voor seks? Er kan naast de sterkste beelden en de meest pakkende uitspraken ook af en toe eens gelachen worden.

Afspraak met Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS op 30 december 2013 om 21u35, na ‘Zijn Er Nog Kroketten?’, en herhaling op 1 januari 2014 na VTM NIEUWS van 13u00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: