De lezingen beginnen weer van vanaf februari 2020. De Bourgondische theatertour volgt in januari 2021

Na de lyrische recensies, de succesvolle podcast en de meer dan 100.000 verkochte exemplaren van het boek, blijven De Bourgondiërs op hun middeleeuws elan snoeihard doorgaan. Zowel de Duitse, Engelse als nu ook Franse rechten zijn verkocht. Het boek staat op de shortlist van de Libris Geschiedenisprijs en maakt tevens kans op de Bookspot Literatuurprijs. De lezingen dit voorjaar van de auteur die tevens een passioneel verteller is, ontketenden een ware stormloop.

In seizoen 2020/2021 vertelt Bart Van Loo het oerverhaal van de Lage Landen voor de allerlaatste keer.
De lezingen starten opnieuw in februari 2020 en in januari 2021 volgt De Bourgondische theatertour die het hallucinante verhaal van onze afkomst nog krachtiger en nog meeslepender zal vertellen en illustreren.

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Deze historische rollercoaster eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

Denk aan veldslagen en duels à la Games of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Een theatercollege om handen en vingers bij af te likken.
Bart Van Loo blijft tijdens de lezingen en op de theaterpodia gretiger dan ooit om ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.

Data van de lezingen voorjaar 2020 vind je hier.

In de pers:

  • ‘Leest als een trein. Komt aan als een mokerslag. Een meesterwerk.’ ***** (De Morgen)
  • 'Onderhoudend én begeesterend' (Jan De Smet)
  • 'Een gedreven verteller die 's avonds rond het kampvuur schitterende verhalen vertelt terwijl de anderen ademloos zitten te luisteren. Het is oeroud en het werkt nog steeds' (Bert Kruismans)
  • De Bourgondiërs is reclame voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, zozeer druipt het vertelplezier van dit boek af.’ ***** (Het Nieuwsblad)
  • ‘Een ijzersterke kandidaat als beste geschiedenisboek van 2019.’ ***** (De Telegraaf)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over