High Hi bevestigd voor Pukkelpop 2022

Op 29 april is het eindelijk zover - High Hi brengt 'Return To Dust' uit, de langverwachte opvolger van hun vorige album 'Firepool' uit 2020. De band bracht reeds titeltrack 'Return To Dust' en hun meest recente single 'All Cool All Fine' uit van het nieuwe album. Anne-Sophie, Dieter en Koen stellen het album live voor in de Ancienne Belgique op 1 mei. De pre-order staat vanaf vandaag live.

'Return To Dust' is kort maar krachtig; de plaat bevat negen tracks die je meenemen op een conceptuele reis. Het album ademt escapisme en voelt alsof het thuishoort in een andere wereld, namelijk het muzikale universum van High Hi - ergens tussen dit leven en the afterlife - tussen realiteit en fantasie... een muzikale trip.

Bij High Hi komt de muziek eerst, en dan pas de lyrics. De betekenis van een song hoeft dan ook niet altijd meteen duidelijk te zijn - denk aan titels als 'Nu Nu' en 'Feel Feel'. De kernwoorden en de klanken liggen vaak als eerste vast. Het moet catchy zijn: de perfecte vibe, het juiste woord. Maar het is geen exacte wetenschap. Door elementen te nemen die ze echt goed vinden, en daar iets nieuws mee te doen, is hun muziek een puzzel van verschillende invloeden geworden met songs die ze vooral zélf heel cool vinden.

Pre-order HIER.

Tracklist

 1. Return To Dust
 2. All Cool All Fine
 3. Due Date
 4. Bestseller
 5. Open Door
 6. Nu Nu
 7. Feel Feel
 8. Heart In The Open
 9. Yoshime

OVER HIGH HI
High Hi bestaat uit Anne-Sophie Ooghe, Dieter Beerten en Koen Weverbergh - offspring van 80ies indierock, 90ies shoegaze, en opgevoed door de noughties. In hetzelfde jaar dat ze geslecteerd werden voor De Nieuwe Lichting, stonden ze ook in de finale van Humo's Rock Rally. Hun debuutsingle 'Calm Down Sir' werd spontaan opgenomen door BBC-dj Steve Lemacq en de rest is geschiedenis. In 2017 bracht High Hi hun debuutalbum 'Hindrance' uit waarmee ze hun unieke sound voor het eerst toonden. Ook opvolger 'Firepool' uit 2020 - met singles 'Daggers', '94A9' en 'Alligot' - was een groot succes. Vorig jaar brachten ze de eerste single en titeltrack uit van hun aankomende album 'Return To Dust’.

LIVE

 • 1/5, AB Brussel
 • 13/5, Lotto Arena (support act Arsenal)
 • 18/8, Pukkelpop, Kiewit

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over