Goele Bormans

Na het overlijden van de enige vrouw in zijn leven besluit Stanny (59j.) te trouwen. Nadat zijn moeder bij een parachutesprong omkwam voelt hij zich een beetje verloren. Hij heeft natuurlijk nog zijn trouwe dienster Monique, maar dat blijkt toch niet hetzelfde… Stanny heeft een oud boekenwinkeltje en is zelf ook wel een beetje oubollig. Dringend tijd voor wat modernisering. Zijn neefje Bert is volgens hem een echte macho en moet hem daarbij helpen. Bert heeft één uur de tijd om zijn nonkel om te toveren. Al blijkt de opdracht niet zo vanzelf sprekend… Bert is daardoor een zenuwinzinking nabij en geeft het op waardoor Stanny er alleen voor staat. Gelukkig helpt Monique hem nog een beetje, als is ze niet dolenthousiast. Stanny kreeg een berg brieven als reactie op zijn advertenties. De eerste drie dates zijn al geboekt. Maar zullen die een succes zijn? Zal Stanny erin slagen om een echte macho te worden? Is één van de drie vrouwen de nieuwe vrouw van zijn leven?

De man die de moeilijke opdracht kreeg om zijn nonkel te restylen (en niet alleen zijn uiterlijk) is Bert (Nick Delafontaine). Bert verkoopt normaal gezien auto’s dus zichzelf verkopen is ook geen probleem. Maar een oude boekenwurm als Stanny (Ruud De Ridder) blijkt toch een moeilijke opdracht. Zeker als zijn huishoudster Monique (Nicole Laurent) steeds in de weg loopt. Maaike (Anke De Ridder), Simonne (Mieke Abel) en Tania (Anke De Ridder) zijn de drie dates van Stanny. Maar over hen verklappen we nog niets.

De cast zette hier leuke typetjes neer. Dat samen met een gevatte tekst, perfecte timing en een heleboel leuke woordspelingen, maakt samen een uitmuntend geheel. Macho is een hilarische komedie die zeker de moeite is om eens te gaan zien. Het stuk speelt nog t.e.m. 27 november 2016 in het echt Antwaarps teater. Tijd genoeg dus om een keertje te gaan zien! Kan je echt niet wachten tot de voorstelling? Neem dan zeker eens een kijkje in ons fotoalbum!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: