Een stomend geile funkparel

Het mag vooruit gaan bij Jack Vamp & The Castle of Creep. Een kleine 2 maand na het releasen van het felgesmaakte ‘ANGELS’ – een statement waarmee Jack Vamp & The Castle of Creep aangaf voortaan uit een ander vat te zullen tappen – knalt ‘BACK 2’ uit de speakers. Dikke nu-town funk met een knipoog naar George Clinton – one of the godfathers – en een song die meteen een plek opeist in de streaming playlists waar ook Anderson Paak. en consorten het mooie weer maken. Vies van Sturm und Drang is Jack Vamp geenszins. En ook niet van het blootleggen van zijn ziel.

Hoe beleef je een relatie? Bij de ene krijgt het de allure van een kalme zee, bij de andere duwt en trekt het woeste water je naar diepe onderlagen, tot je adem happend weer boven komt. En die andere, dat is Jack Vamp. ‘BACK 2’ gaat in wezen over de explosieve kant van een alles verterende liefde, van het verlies van controle, overgave en de totale chaos waarin oplaaiende emoties je de grond van onder de voeten halen. Over obsessief zijn en de dwang om je object of infatuation helemaal op te slurpen, tot er niets meer van overblijft.

Een song die staat als een huis, maar waarvan het fundament durft te wankelen. ‘BACK 2’ is de voorbode van meer. Meer funk, soul, passie. Meer Jack Vamp & The Castle of Creep.

Luister HIER

LIVE

  • 21/10/2023, De Singer, Rijkevorsel (Try Out)
  • 18/11/2023, Concertzaak, Mechelen (Try Out)
  • 20/12/2023, Hoogmis, Edegem (Try Out)
  • 24/02/2024, Release show, Ancienne Belgique

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: