Voor de eerste keer bieden UNIVERSAL PICTURES en AMBLIN ENTERTAINMENT de kijkers de kans om deze twee cultfilms in de meest optimale omstandigheden te zien, op een zeer groot scherm.

Zowel E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL - dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert - als JAWS zijn vanaf 31 augustus te zien op alle IMAX-schermen in België (Kinepolis Brussel, Kinepolis Antwerpen en Pathé Charleroi).

Beide films zullen in België worden uitgebracht door Sony Pictures Releasing.

"Universal is vereerd dat het de afgelopen 47 jaar betrokken is geweest bij zo veel van Steven Spielbergs buitengewone en onvergetelijke films, waaronder Jaws uit 1975, E.T. uit 1982 en Jurassic Park uit 1993," aldus Jim Orr, president van de nationale bioscoopdistributie van Universal Pictures. "Geen enkele filmmaker heeft een grotere of meer blijvende invloed gehad op de Amerikaanse cinema of heeft meer onuitwisbare filmherinneringen gecreëerd voor tientallen miljarden mensen over de hele wereld. We konden ons geen perfectere manier inbeelden om de verjaardag van E.T. en de eerste Universal-Spielberg zomer blockbuster, Jaws, te vieren dan het publiek deze films te laten beleven op een manier die ze nooit eerder konden."

"IMAX is verheugd samen te werken met Universal Pictures en Amblin Entertainment om het publiek de mogelijkheid te bieden deze twee iconische films voor de allereerste keer in IMAX te ervaren", aldus Megan Colligan, president van IMAX Entertainment.  "Steven Spielberg herdefinieerde de moderne cinema en luidde een nieuw tijdperk in van gedurfde en gewaagde films, en de IMAX-ervaring is wereldwijd gegroeid dankzij films als E.T. en Jaws."

Releasedatum: 31 augustus 2022, exclusief in IMAX.

E.T. The Extra-Terrestrial, oorspronkelijk uitgebracht in de zomer van 1982, werd niet alleen de best verdienende film van het jaar, met vier Academy Awards® en negen Academy Award® nominaties, waaronder die voor Beste Film, maar veroverde ook de harten van het publiek over de hele wereld. Vier decennia later blijft de magie van de film vreugde en verwondering opwekken.

Jaws, oorspronkelijk uitgebracht op 20 juni 1975, gebaseerd op de bestseller van Peter Benchley, werd de eerste echte kaskraker van de zomer en een culturele tsunami. De film verpletterde alle records en werd de best verdienende film van het jaar, werd genomineerd voor Beste Film en won drie Oscars®, waaronder één voor de iconische score van John Williams. Bijna vijf decennia later blijft Jaws één van de meest bekende hits van de wereldwijde filmcultuur. Het heeft meerdere generaties filmmakers geïnspireerd en blijft een van de spannendste, angstaanjagendste en onvergetelijkste films aller tijden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over