Ben Crabbé speelt Blokken met kinderen uit het vijfde leerjaar

In de herfstvakantie verrast Ben Crabbé de kijkers met een bijzondere special van op Eén. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november nemen elke dag twee kinderen uit het vijfde leerjaar – van negen of tien jaar – het tegen elkaar op.

Ter gelegenheid van de herfstvakantie pakt Ben Crabbé in de week van 28 oktober uit met een speciale reeks van . Tien kinderen uit het vijfde leerjaar ruilen hun schoolbank voor een plekje in de -studio. Op de tribune zorgen broers, zussen, vrienden, ouders en grootouders van de spelers en speelsters ondertussen voor een unieke sfeer.

Aan het succesrecept van wordt niet geraakt. Maar om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven, mag elke kandidaat wel maar aan één aflevering deelnemen. De special komt er na de vorige succesvolle reeks met kinderen tijdens de krokusvakantie vorig schooljaar.

In de week van 28 oktober krijgt Ben Crabbé de volgende kinderen over de vloer in op Eén:

Maandag: Julia Lefever versus Tuur Maes

Julia Lefever uit Loonbeek doet al vijf jaar aan ballet en is een echt leesbeest. Daarnaast is ze voltijds lid van ‘De Lollipopgirls’: een vriendinnenclubje dat al hun geheimen deelt.

Tuur Maes uit Elst, deelgemeente van Brakel. Tuur doet niets liever dan knutselen en tekenen. Het is dan ook zijn droom om architect te worden. Hij speelt klassieke gitaar en is een grote Nataliafan.​

Dinsdag: Inès Letems versus Flor De Vos

Inès Letems uit Dilsen-Stokkem is een gedreven ragga- en hiphopdanseres die vaak gaat zwemmen met haar vader. Ze wil later graag tandarts worden en kijkt dus nooit op tegen een tandartsbezoek.

Flor De Vos uit Blankenberge is een vaste waarde bij de ‘eendjes’ van het Blankenbergse waterpoloteam. Hij kan ook uren spenderen aan het bouwen van legoconstructies.

Woensdag: Victoria Derez versus Emma-Jane Down

Victoria Derez uit Deerlijk is een grote fan van SV Zulte Waregem. Haar hele kamer hangt vol posters en samen met haar opa mist ze geen enkele thuiswedstrijd. Omdat ze zelf niet mag voetballen van haar vader legt ze zich toe op tennis.

Ze speelt tegen een andere topvrouw. Emma-Jane Down is, zoals haar naam doet vermoeden, in Engeland geboren. Haar vader is een Brit, haar moeder een Belg. Toen ze drie was, verhuisde het gezin Down naar Assenede. Emma- Jane’s hobby’s zijn dwarsfluit en turnen.

Donderdag: Quentin Vanslambrouck versus Dennis Devlamynck

Donderdag staat een straf mannenduel gepland. Quentin Vanslambrouck uit Temse leeft zich helemaal uit bij Rapid Hockeyclub Temse. Daarnaast is hij gepassioneerd door alles wat met de Romeinse tijd te maken heeft.

Zijn tegenspeler is Dennis Devlamynck uit Esen, deelgemeente van Diksmuide. Na schooltijd en in het weekend doet hij niets liever dan naar de Chiro gaan en met vrienden buiten spelen.

Vrijdag: Emma Desmedt versus Iven Nijs

Op de laatste vakantiedag is Emma Desmedt aan zet. Emma verdeelt haar vrije tijd over ponyrijden, volleyballen én KSJ. Als er dan nog tijd over is, leest ze graag boeken van Roald Dahl.

Emma speelt tegen Iven Nijs uit Rillaar. Voor Iven Nijs telt maar één zaak: voetbal. Hij is mid- mid bij de U11 van FC Rillaar Sport en hoopt later als prof te schitteren bij Bayern München.

Iedereen wint

Zowel winnaars als verliezers krijgen een erg mooie prijs. De winnaars genieten van drie dagen en twee nachten all-inclusive in Disneyland Parijs. De troostprijs is een verblijf van één dag voor vier personen in het Franse pretpark.

Kinderen baas in : van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november om 18.30 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: