Kinepolis nieuw kanaal voor opera, ballet, theater, en nu ook voor muziek en sport

In de pijplijn: The Prodigy World's on Fire, Foo Fighters Back and Forth, Faithless Live from London en NBA-playoffs in 3D.

De komende weken belooft Kinepolis spectaculaire evenementiële voorstellingen in de zalen die men niet langer louter ‘filmzalen’ kan noemen. Muziek- en sportfans hoeven niet langer uren te rijden, eindeloos aan te schuiven en nekpijn te krijgen om van veel te ver een glimps op te vangen van hun favoriete artiesten en sporters. Concerten en sportwedstrijden maken nu naast de traditionele films en naast live opera, ballet, theater e.a., ook deel uit van de Kinepolis-programmatie. Kinepolis combineert de intensiteit en kwaliteit van de reële ervaring zelf, met het comfort van de zetel thuis.

Concerten
* 31 maart om 20.30u - The Prodigy World's on Fire
Opname van het memorabele optreden op het Warrior's Dance Festival, met onder meer Firestarter, Breathe en Smack My Bitch Up. Te zien bij de Kinepolis-vestigingen te Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Brugge, Leuven en in Le Palace te Luik.

* 7 april om 20.45u - Foo Fighters Back and Forth
Concert van Foo Fighters de avond voordien in Los Angeles. De band speelt dan alle nummers van het nieuwe album Wasting Light, met wereldwijde release op 11 april. Het concert wordt ingeleid door een documentaire van James Moll, die de geschiedenis van de Foo Fighters in beeld brengt, van de eerste demo’s tot hun status als één van de grootste rockbands ter wereld. Te zien bij de Kinepolis-vestigingen te Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Brugge en Leuven.

* 8 april om 23.30u - Faithless Live from London
Hét afscheidsconcert van Faithless, een van de populairste danceacts aller tijden. Live te volgen in de Kinepolis-vestigingen te Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Brugge, Leuven, Luik en Eigenbrakel.

Sportwedstrijden
Van 2 april tot 6 mei kunnen basketballiefhebbers de NBA-playoffs zo goed als live en in 3D beleven - een cinematografische basketprimeur in België.

Iedere dunk, pass of jump shot van de ’s werelds beste basketbalspelers in high-definition en in verbluffende 3D. Topspelers als Kobe Bryant, of LeBron James zal men vanuit elke hoek aan het werk zien, als het ware vanop de eerste rij. Te zien op 2, 16, 17, 24 april en 6 mei te Metropolis Antwerpen, Kinepolis Brussel, Kinepolis Gent, Kinepolis Leuven, Kinepolis Oostende en Kinepolis Luik.

Over digitalisering en diversifiëring
De voorbije jaren breidde Kinepolis haar digitale zalenpark uit om het alsmaar toenemend aanbod aan digitale films te kunnen vertonen. In België bedraagt het aandeel gedigitaliseerde zalen per einde 2010 86%. Inhoudelijk werd het aanbod aangevuld met vertoningen in digitaal 3D-formaat en met naast de klassieke langspeelfilms ook documentaires en sportieve, culturele of sociale evenementen, al dan niet live.

Voor de presentatie van live evenementiële transmissies is elke bioscoop uitgerust met een satellietinstallatie met ‘high definition’- ontvangers. Het beschikbare arsenaal aan digitale faciliteiten is het resultaat van aanhoudende investeringen in innovatie. Het biedt nu een ideaal platform voor publieke en private vertoningen op maat.

Live voetbal en basket, live opera, ballet en theater, maar ook hernemingen of voorstellingen met tijdsverschuiving komen meer en meer aan bod in de bioscoop en trekken nieuwe publieksgroepen aan.

‘Opera in de Cinema’ is momenteel een ware koploper in het domein van deze nieuwe programmatie. Live opera in samenwerking met Metropolitan Opera bracht in 2010 meer dan 46 000 operaliefhebbers naar Kinepolis. De opera’s worden zowel live als in herneming uitgezonden. Daarnaast werd de programmatie verruimd met live theater in samenwerking met het London National Theatre en live ballet in samenwerking met de Opéra National van Parijs en het Bolshoi Theater in Moskou. Zo vonden wereldbekende balletopvoeringen als De Notenkraker en vermaarde theaterstukken als Hamlet de weg naar het witte doek.

In het verleden mobiliseerden muziekgroepen als U2, Robbie Williams en The Big Four (Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax) hun fans al naar Kinepolis om zo hun muzikale toets aan cinema te geven. In 2010 deed de live captatie van El Clásico’ (FC Barcelona – Real Madrid) tal van voetballiefhebbers afzakken naar Kinepolis Brussel (4 filmzalen vol) en presenteerde Kinepolis de 2010 FIFA Wereldbeker live en in 3D.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: