Kinepolis Gent, Kinepolis Hasselt en Kinepolis Brugge vieren deze maand hun resp. 30-, 15- en 5-jarig bestaan. Samen dus 50 jaar, en dat wordt in de 3 bioscopen in de kijker gezet.
Gedurende de hele maand september voorzien de 3 bioscopen acties en kortingen via bonnenboekjes, en decoratie en animatie voor jong en oud. Alvorens de film start, brengen resp. Gentse, Hasseltse en Brugse BV's hun verjaardagswensen over via het grote scherm. Als kers op de taart vertonen de jarige bioscopen dit weekend (9, 10 en 11 september) alle films aan € 6,50 (exclusief 3D-supplement) en een reeks unieke filmpremières.

Speciaal voor het feestweekend komen Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Geoffrey Enthoven en Tom Audenaert van 'Hasta La Vista' (winnaar Internationale Competitie Wereldfilmfestival van Montréal; openingsfilm Filmfestival Oostende) op bezoek. Op vrijdag 9 september betreden cast & crew de rode loper van Kinepolis Brugge vóór aanvang van de 20u-vertoning van de première. Diezelfde avond na de 20u-vertoning (omstreeks 22u) kan je ze ontmoeten te Kinepolis Gent.

Daarnaast doet ook acteur Dominic Cooper van 'The Devil's Double' (evenals 'Captain America' en 'Mamma Mia') Kinepolis aan ter gelegenheid van de release van 'The Devil's Double'. Je kan hem ontmoeten op zaterdag in Kinepolis Gent (20u-vertoning) en op zondag in Kinepolis Hasselt (20u-vertoning). Cooper zal in het gezelschap zijn van Latif Yahia op wiens leven het waargebeurde 'The Devil's Double' gebaseerd is. Latif moest jarenlang als dubbelganger van Uday Hussein fungeren, de wrede en agressieve zoon van de voormalige Irakese dictator Saddam Hussein. Na de eerste Golfoorlog kon hij naar Europa vluchten.

Voor de liefhebbers van klassieke muziek bieden Kinepolis Gent, Kinepolis Hasselt en Kinepolis Brugge op zondag 11 september om 16.30u de eenmalige vertoning van 'A Musical Journey in 3D' aan, een concert van het wereldvermaarde Berliner Philharmoniker in de spectaculaire Esplanade Concert Hall in Singapore. Het is de allereerste maal dat een klassiek concert in 3D vertoond wordt.

Meer info: www.kinepolis.com/be-nl/index.cfm?PageID=107885&KSID=23&eventID=9857

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: