Radiozender KINK luidt 2023 uit met drie unieke radio-events: de week voor kerst zendt het station de KINK Album Top 1000 a la Carte uit, met Kerst is het station voor de jongste generatie muziekfreaks en in de week na Kerst gaat de zender stapsgewijs van de jaren '80 naar nu in de KINK Tijdmachineweek.

KINK ALBUM TOP 1000 A LA CARTE

De KINK Album Top 1000 werd eerder afgelopen zomer uitgezonden, gebaseerd op de stemmen van de KINK-luisteraars. Vanaf maandag 18 tot en met zondag 24 december komen de 1000 beste albums ooit gemaakt nog eens voorbij, waarbij KINK-luisteraars real-time via de KINK site kunnen kiezen welke nummers er van die albums gedraaid moeten worden: de lijst a la carte, dus.

KINK CHRISTMAS KIDS

Op 1e Kerstdag is KINK voor de allerjongste luisteraars met KINK CHRISTMAS KIDS. "Al sinds het begin van KINK in 2019 komen er regelmatig verzoekjes binnen van echt jonge luisteraars, zeg tussen de 4 en 13, die meeluisteren met hun ouders maar zelf ook helemaal gek zijn op de muziek van KINK", legt programma-maker Tim Op het Broek uit. "Met Kerst zijn de muzikale cadeautjes op de radio van EN voor hen!"

KINK TIJDMACHINEWEEK

In de KINK Tijdmachineweek gaat KINK na Kerst een week lang van 1980 naar nu: elk uur is er de beste alternatieve muziek, nieuws en herinneringen uit één bepaald jaar en elk uur gaat een jaar verder. Zo begint woensdagochtend 27 december om 9 uur met 1980, om 10 uur 1981, en zo verder tot om 18 uur 1989 aan de beurt is. Op die manier reist KINK op woensdag door de 80's, donderdag de 90's, vrijdag de 00's en zaterdag de 10's. Elke tijdreis wordt door één KINK-dj gepresenteerd, die een bijzondere band heeft met dat decennium: de 80's zijn in handen van Michiel Veenstra, Tim Op het Broek neemt de 90's voor zijn rekening, Jim Vorwald is op vrijdag te horen met de 00's en Stefan Koren neemt je mee op reis door de 10's.

De week wordt op Oudjaarsdag afgesloten met drie uur Tijdmachine van 2020, 2021 en 2022 gevolgd door de KINK Playlist of the Year, de 50 beste tracks van 2023. Deze dag is de presentatie in handen van KINK-dj Jasper Leijdens, die met zijn vaste programma KINK in Touch de nieuwe muziek-man van KINK is.

Luisteraars kunnen nog tot en met vrijdag 29 december doorgeven via kink.nl wat volgens hen de beste tracks van het jaar waren. Vorig jaar werd 'Jackie Down The Line' van Fontaines D.C. uitgeroepen tot beste track van het jaar, dit jaar gaat de strijd tussen ondermeer Linkin Park, The Beaches, Blur, Queens of the Stone Age en Foo Fighters.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over