‘Klara in Izegem’ wordt zaterdag 10 mei officieel op gang geschoten door de burgemeester van Izegem, mevrouw Gerda Mylle. Zij zal samen met haar medewerkers en de Klara-verantwoordelijken officieel een aantal ‘Klara in Izegem’-locaties openen vanaf 11 uur.

Zo wordt om 11 uur de Eperon d'Or geopend waar gedurende de duur van ‘Klara in Izegem’ een tentoonstelling van 6 internationale hedendaagse kunstenaars plaatsvindt. En nog in de Eperon d’Or kan je het hele weekend de Soundscape ‘Klanken geborsteld’ van Mieke Van Haute meemaken. Mieke Van Haute was een dag lang met grote, kleine, zachte en harde borstels in de weer in Studio Toots van de VRT. Dat leverde een onwaarschijnlijke variatie aan klanken op die ze verwerkte in haar soundscape

Om 11.30 uur wordt de Lichtkatedraal Luminarium Levity II van Architects of Air officieel geopend op de Grote Markt,met djembégroep Jalila Waraba.

Na bezoeken aan New York, Hong Kong, Sidney, Texas is het de beurt aan Izegem... ‘Levity II’ (20 meter op 40), is een uniek bouwwerk van gigantische kleurenkolommen, heldere gangen en hoge koepels geïnspireerd op de Islamitische architectuur, een adembenemend schouwspel van kleuren, vormen en licht.

Nu vrijdag 9 mei komt de ‘Lichtkatedraal’ aan in Izegem, Het bouwwerk wordt omstreeks 8 uur, na een lange tocht vanuit Texas, uitgepakt, schoongespoten en opgezet. Niet te missen.

En om 12 uur wordt mevrouw de burgemeester en haar gezelschap verwacht in de raadzaal van het Stadhuis (Korenmarkt) als gast voor het openingsprogramma ‘Izegem for Dummies’. Een ideale opstap voor wie Izegem niet (zo goed) kent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: