Eind oktober viert radiozender Klara de jubileums van Giuseppe Verdi en van Marcel Prousts A la recherche du temps perdu. In Viva Verdi zet Katelijne Boon vanaf zondag 27 oktober negen weken lang de Italiaanse componist in de kijker. Van maandag 28 oktober tot en met donderdag 31 oktober gaat Pat Donnez dan weer op zoek naar de ziel van Proust.

Een leven in opera

Naar aanleiding van het tweehonderdste geboortejaar van de Duitse componist Richard Wagner bracht Klara dit voorjaar nog de reeks Weg van Wagner. Maar 2013 is ook het jubileumjaar van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi, die net als Wagner tweehonderd jaar geleden geboren werd. In Viva Verdi kijkt presentatrice Katelijne Boon in negen afleveringen terug op het leven van Verdi. De ondertitel van het programma is Een leven in opera. “Met acht opera’s als leidraad gaan we dieper in op het leven van Verdi en het Italië van zijn tijd”, legt presentatrice Katelijne Boon uit. Die acht opera’s zijn Nabucco, Macbeth, Rigoletto, Il Trovatore, La Traviata, Aida, Otello en Falstaff. Viva Verdi start op zondag 27 oktober.

De ziel van Proust

Dit jaar is het exact honderd jaar geleden dat Du côté de chez Swann, het eerste boek van A la recherche du temps perdu, voor het eerst van de persen rolde. Een dag nadat Viva Verdi van start gaat, op maandag 28 oktober, begint Pat Donnez aan een zoektocht naar de ziel van Marcel Proust in de vierdelige radioreeks Radio Marcel. Dat doet de radiomaker niet alleen maar samen met enkele interessante gasten. Zo praat Donnez onder andere met de Nederlandse psycholoog Dauwe Draaisma over de mechanismen van het menselijk geheugen en met “tijdfilosofe” Joke Hermsen.

Viva Verdi met Katelijne Boon: vanaf 27 oktober elke zondag tussen 18 en 20 uur
Radio Marcel met Pat Donnez: van maandag 28 tot en met donderdag 31 oktober tussen 17 en 18 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over