Na elf jaar bouwen en renoveren opent het KMSKA de deuren met een uniek openingsfestival voor het publiek. Op zaterdag 24 september sluit 2manydjs de eerste festivaldag af. De broers Dewaele zijn een begrip in de sector. Al vele jaren veroveren ze de festivalpodia in binnen- en vooral buitenland.

De programmatie van het openingsfestival van het KMSKA is zonder meer uniek. Het brengt een eclectische mix van muzikale optredens, verrassende opvoeringen en kleurrijke acts. De 22 Artists in Residence van het KMSKA vormen de ruggengraat van het festival. Een aantal culturele spelers in de stad zoals Antwerp Symphony Orchestra, Koninklijke Balletschool Antwerpen, deCHORALE, iedereen zingt,… vullen het programma aan.

2manydjs (ook bekend onder noemer Soulwax) zullen de eerste bruisende festivaldag afsluiten met een dj-set. Hun enige Belgische dj-performance van het najaar. Boven een museum steek je geen vuurwerk af maar met de broers Dewaele op het podium is vuurwerk verzekerd.

Carmen Willems, algemeen directeur: “Het programma van het festival toont meteen waar het nieuwe KMSKA voor staat. Een museum met een bijzondere dynamiek, gedurfde keuzes en vooral goede smaak. 2manydjs is een dj-duo dat in het collectieve geheugen staat gegrift en tegelijk bij jongeren nog steeds heel relevant is. De eerste festivaldag kunnen afsluiten met zo een klepper is een hele mooie kers op de taart.”

Het gratis festival vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 september aan de voorgevel en in de tuin van het museum. 2manydjs speelt van 22 tot 24 uur.

Voor het volledige programma kan je terecht op www.kmska.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over