Vorig jaar kende Kursaal Oostende ondanks een ongewone start toch een prachtige programmatie in combinatie met een groot aantal uitverkochte shows. Ook de eerste drie maanden van dit jaar koos het publiek massaal voor topentertainment aan zee. Waarmee de trend voor een schitterend 2023 is ingezet!

Diverse kaskrakers zorgden voor volle zalen in het eerste trimester
Diverse kaskrakers zorgden het eerste trimester voor volle zalen. Zo trakteerde Camille maar liefst 12.000 bezoekers met muzikale magie. Haar zes shows verkochten in amper twee dagen tijd volledig uit. Dezelfde eer viel te beurt aan Dinosaur World Live, deze interactieve familievoorstelling zorgde eveneens voor volle zalen. Andere toppers zoals Willy Sommers, Umberto Tozzi, Soulsister, Herman Van Veen, Frank Boeijen en Shen Yun vulden de rij van uitverkochte zalen aan.

“Met meer dan 50.000 bezoekers voor de shows van het afgelopen trimester, kunnen we spreken van een succesverhaal”, aldus een trotse burgemeester. Bart Tommelein: “In 2022 waren 50% van de shows uitverkocht en ook 2023 trekt dus zeer goed op gang.”

“Het aanbod is gevarieerd, met een mix van comedy, klassiek, jeugdvoorstellingen en nog zoveel meer,” vult Adjunct- Directeur Gwendoline Nys enthousiast aan. “Het is fijn om te zien hoe zowel Vlaamse als internationale artiesten de harten van het publiek weten te winnen.”

“De economische return dat het Kursaal realiseert in de stad is niet onbelangrijk. Zo ging bvb 61,5 % van de bezoekers van het Herman Van Veen voor het concert op restaurantbezoek in Oostende en genoot meer dan 25% van een meerdaagse in Oostende met een hotelovernachting.” Peter Craeymeersch, Directeur Kursaal Oostende en Toerisme Oostende.

“Een bekroning op het harde werk,” voegt burgemeester Bart Tommelein toe. “Achter de schermen zorgt team Kursaal ervoor dat alles op wieltjes loopt en er een mooi programma tot stand komt in nauwe samenwerking met de vele promotoren.”

Paasvakantie vol kleppers
Ook in de paasvakantie zijn reeds heel wat voorstellingen uitverkocht. Zo opent het Kursaal de paasvakantie met 5 uitverkochte shows van Riverdance en zijn er voor Metejoor en Lieven Scheire ook geen tickets meer te verkrijgen. Verder vullen toppers zoals Urbanus, Niels & Wiels en Formidable Aznavour de agenda.

Wie een ticket wil scoren, wacht best niet te lang.

Extra shows wegens succes
Een aantal artiesten hebben door het grote succes dit voorjaar al meteen nieuwe voorstellingen aangekondigd later dit jaar of begin volgend jaar.

De Arno Hommage op 22 juni was in 8 uur tijd uitverkocht, een extra show werd toegevoegd op 21 juni.

Zo zorgde Philippe Geubels voor 4 uitverkochte zalen in mei en kan het Kursaal hem opnieuw verwelkomen op 16 en 17 november. Alex Agnew heeft een extra show aangekondigd op 23 februari 2024.

Camille komt de zomer in Oostende extra opvrolijken met 12 extra shows tussen 22 juli en 20 augustus.

Ook Rock of ages gaat voor volle zalen

Van 31 mei tot 3 juni komt de wereldwijde succesmusical Rock of Ages met maar liefst 5 shows naar het Kursaal. Rock of Ages is een musical die elke bezoeker zonder twijfel meesleept in de opeenvolging van bekende rocknummers uit de jaren '80. Dans en zing mee op ‘We built this city’, ‘Here I go again’, ‘The final countdown’ en vele andere hits. Laat je rockers hart spreken en koop nu je tickets om dit unieke spektakel te beleven vanop de beste plaatsen in de zaal.

Nu kopen is de boodschap
Wie zichzelf wil verzekeren van een plaatsje kan nu best een kijkje nemen op de website van het Kursaal en het volledige programma ontdekken: www.kursaaloostende.be

Modern, klassiek, dans, comedy, nationaal en internationaal,... iedereen komt aan z’n trekken in het Kursaal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over