Tijdens de voorlaatste Blind Auditions hebben er nog een aantal talenten een felbegeerd plaatsje kunnen veroveren in een van de teams van de vier coaches. Er waren 1,19 miljoen kijkers (live+4) voor de vijfde aflevering, wat neerkomt op een marktaandeel van 52,4% (VVA 18-54). De heruitzending op dinsdag kon nog eens 220.000 kijkers (live+VOSDAL) bekoren. De ThuisCoach App rekent ondertussen op 117.200 downloads, Facebook telt meer dan 96.700 interacties en thevoicevlaanderen.be noteert 4,5 miljoen pageviews.

Nu vrijdag zijn het de laatste Blind Auditions. Alex Callier, Jasper Steverlinck, Koen Wauters en Natalia vervolledigen met zangtalent. De vier coaches zitten op het tipje van hun stoel en wegen heel goed af: welke stemmen krijgen de laatste plaatsjes in mijn team?

De 21-jarige Lana uit As staat niet alleen op het podium aangezien ze zwanger is. Wat volgens haar een voordeel is: “Ik voel mij veel beter nu ik zwanger ben, ik ben veel positiever en ik denk: ik kan dat!”. Lana heeft nog nooit op een podium gestaan, maar haar broer gelooft alvast rotsvast in haar: “Lana heeft iets apart in haar stem, ik zou haar er direct kunnen uitpikken. Ze heeft net zoiets speciaals als haar naamgenote Lana del Rey”. Naast haar passie voor muziek, heeft Lana een grote passie voor motorcross. Ze werd dit jaar zelfs Belgisch kampioene bij de vrouwen. “Ik ga dat winnaarsgevoel meenemen naar het podium”, zegt Lana net voor ze het podium op moet. Ze haalt alles uit de kast met ‘Your Song’ van Elton John.

De 44-jarige Danny Wuyts uit Wilrijk is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft TV-optredens. “Ik denk dat veel mensen mij nog gaan kennen als pianist van De Notenclub, maar wat velen niet weten is dat ik eigenlijk ook een zanger ben", aldus Danny. Hij ziet The Voice dan ook als de ideale manier om dit te laten zien: “Het kan een risico zijn dat ik hier aan mee doen omdat ik al wat bekend ben, maar ik ben vooral bekend als pianist en ik denk dat ik als zanger nog niets bewezen heb en dus ook niet te verliezen heb”. Op de auditiedag twijfelt Danny nog of hij zichzelf zal begeleiden of niet op piano: “Als ik me moet concentreren op de piano, gaat dat misschien ten koste van mijn stem. Ik ga het gewoon straks beslissen”. Danny hoopt de coaches te overtuigen met ‘I’ve Been Waiting’ van Foreigner. Zullen de coaches onder de indruk zijn van het zangtalent van deze pianovirtuoos?

In de laatste Blind Auditions is opnieuw een duo aan de beurt: de 35-jarige Bjorn uit Edegem en de 39-jarige Joeri uit Hemiksem wagen als broers samen hun kans. Ze komen dan ook uit een muzikale familie: “Muziek is er met de paplepel ingebracht bij ons. Ons vader zong, ons moeder zong, onze zussen zingen, wij zingen. Dat we een muzikale familie zijn is dus wel duidelijk”, aldus de broers. Hun eerste TV-optreden was tijdens de Soundmixshow, waar ze hun kans hebben gewaagd en zelfs tot in de finale zijn geraakt. Ook in Idool hebben de broers al hun opwachting gemaakt. The Voice is een nieuwe uitdaging voor hen twee: “Het was lang geleden dat we samen nog iets gedaan hebben. Dus tijd voor een nieuwe ervaring”. Door hun stemmen te bundelen hopen ze de coaches te overtuigen met het nummer ‘Creep’ van Radiohead.

De allerlaatste kandidaat van de Blind Auditions is geen onbekende voor The Voice: de 24-jarige Brent uit Haaltert heeft immers vorig seizoen al meegedaan, maar toen draaide er geen enkele coach zich om. Hierdoor mag hij opnieuw zijn kans wagen in dit tweede seizoen. Vorige keer kreeg Brent vooral te horen van de coaches dat zijn Engelse uitspraak niet zo goed was. “Ik ben dan ook naar een Engelse coach gegaan. Ik hoop dan ook dat ze nu wel zullen draaien en vooral mijn stem beoordelen”, aldus Brent. De zenuwen zijn deze keer wel hoger gespannen: “Vorige keer was het echt pure fun en had ik niets te verliezen. Maar nu met de tweede keer ben ik minder rustig: het zou toch wel erg zijn hé, 2 keer na elkaar niet gekozen worden…? De aanhouder wint hoop ik dan!” Brent brengt ‘Rock This Town’ van Stray Cats. Zal er iemand van de coaches omdraaien voor deze allerlaatste kandidaat?

In de laatste aflevering van de Blind Auditions zijn deze talenten vastbesloten om de coaches te overtuigen van hun zangtalent en zo alsnog deel uit te maken van hun team:

Lana (21) uit As: ‘Your Song’ van Elton John
Bert (24) uit Laarne: ‘Wildest Moments’ van Jessie Ware
Sylvia (51) uit Wibrin: ‘When You’re Good To Mama’ uit Chicago
Theo (26) uit Deurle: ‘Come Home’ van Amatorski
Danny (44) uit Wilrijk: ‘I’ve Been Waiting’ van Foreigner
Bjorn (35) uit Edegem en Joeri (39) uit Hemiksem: ‘Creep’ van Radiohead
Sandy (17) uit Meise: ‘My Love is Your Love’ van Whitney Houston
Brent (24) uit Haaltert: ‘Rock This Town’ van Stray Cats

Na de laatste Blind Auditions zijn de teams van de vier coaches gevormd met 12 artiesten. Al die talenten hebben elkaar en hun coach echter nog niet ontmoet na hun Blind Auditions. Daar komt vandaag verandering in tijdens een eerste kennismaking. Coach Jasper neemt zijn team mee naar de Ardennen voor een jamsesssie, terwijl Koen de hogere sferen opzoekt met een ballonvaart. Natalia begeeft zich met haar team onmiddellijk tussen de sterren en regelt een ontmoeting met niemand minder dan Anastacia en The Jacksons en bij Alex moeten de talenten meteen huiswerk maken. Om de concurrentie voor de Battles goed in te schatten, kijken ook alle teams naar de verschillende Blind Auditions van hun team. Wie vrezen ze als grootste concurrent? En hoe schatten de artiesten hun eigen kansen in voor de Battles?

Afspraak dus nu vrijdagavond om 20.30 bij VTM, voor de laatste auditieronde van ‘The Voice van Vlaanderen’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: