Paul Sturgess is afkomstig van Loughbourough en is met zijn 2 meter en 13 centimeter een reus. Als hij nog iets groeit, kan hij zichzelf de grootste man ter wereld noemen. Zijn lengte zou hem wel eens faam en geld kunnen opbrengen aangezien hij gespot werd door een talentscout uit Amerika. Hij zit momenteel in Florida en zou wel eens de volgende NBA-miljonair kunnen zijn. De scouts van de NBA hebben hem al opgemerkt en houden zijn wedstrijden nauwlettend in het oog. De documentaire volgt Paul van Florida naar zijn thuisstad waar hij op bezoek gaat bij zijn familie en vrienden. Hij ondervindt wel moeilijkheden om zich weer thuis te voelen in een wereld die kleiner en kleiner lijkt te worden. Paul is één van de drie tieners die in deze reportage gevolgd worden.

Tary Savage wordt binnenkort 13 jaar oud en wil heel graag een nieuw paar schoenen. Haar moeder weet echter hoe moeilijk ze het zullen hebben om vrouwenschoenen te vinden in maatje 47. Tara is al meer dan 1 meter 80 groot en kan zelfs meer dan 2 meter groot worden. Ze staat nu voor de verscheurende keuze om een medische behandeling te ondergaan waardoor ze zou stoppen met groeien. Dit zou echter betekenen dat ze waarschijnlijk nooit kinderen zal kunnen krijgen.

Chris Lister uit Leeds meet 2 meter en 8 centimeter. Zijn lengte is echter geen geschenk aangezien hij hierdoor het mikpunt wordt van beledigingen en pesterijen. Tijdens de reportage ontdekt hij echter dat hij zijn lengte misschien wel kan gebruiken in zijn voordeel. Vol goede moed trekt hij naar Londen voor een auditie als groot model.

Leefwereld met Anne-Marie Gilis
Anne-Marie Gilis is dit najaar weer op post met de meest aangrijpende, sterke en opvallende reportages in een nieuw seizoen van Leefwereld op zondag en Leefwereld Late Night, op donderdagavond. Leefwereld is het reportagemagazine van VIJFtv waar Anne-Marie Gilis boeiende reportages selecteert die stof geven tot nadenken. De reportages tonen mensen in een bijzondere leefwereld of met een bijzondere ervaring. Dat zorgt voor spraakmakende en beklijvende televisie.

Leefwereld vanavond om 18u55 op VIJFtv

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: