Meer dan twee jaar geleden – op maandag 31 januari 2011 om precies te zijn – nam Leen Van den Bossche afscheid van haar familie en vrienden om in Amerika een nieuw leven te beginnen. In de Verenigde Staten hoopte ze haar medische studies verder te kunnen zetten, zich te specialiseren in hartchirurgie en vooral, afstand te nemen van de mislukte romance met haar stagementor Victor Praet (Robert de la Haye).

Op vrijdag 19 april 2013 keert Leen terug naar Vlaanderen en klopt ze in aflevering 5055 van Familie aan in de Jan & Alleman. Haar studies hartchirurgie heeft ze intussen afgebroken. Leen hoopt haar leven in België terug op de rails te krijgen, vooral nu ze zwanger is en single. Gelukkig is ze niet meer dat naïeve meisje van vroeger dat zich makkelijk uit haar lood laat slaan. Deze jonge vrouw weet wat ze waard is en besluit een eigen huisartsenpraktijk uit de grond te stampen.

Het is actrice Cathérine Kools die vanaf vrijdag gestalte geeft aan Leen Van den Bossche. Cathérine was piepjong toen ze in de huiskamer kwam als ‘het lief van’ in Vaneigens, de afsluiter van Man Bijt Hond. Van 2004 tot 2008 maakte ze deel uit van de vaste Wittekerke-cast en van 2008 tot 2010 was ze te zien in Vermist. De tv-kijkers kennen haar ook van haar gastrollen in de series Aspe, David, Zone Stad en Danni Lowinski. En in de bioscoopfilm Firmin gaf ze gestalte aan Lies.

“Het voelt enorm goed om opnieuw een vaste rol kunnen spelen. Het personage van Leen is er bovendien één waarin ik echt mijn tanden kan zetten. Ik heb er al flink wat opnames op zitten en de collega’s op de set hebben me als een echte ‘familie’ opgevangen: heel warm en hartelijk. Ondertussen heb ik de handen ook goed vol met Millefeuille, dat het drieluik van acteren, zingen en kookworkshops geven omvat. De voorbije jaren nam het koken wat de bovenhand, maar nu staat acteren weer even op de voorgrond en is het weer tijd om me hierop te richten. Met veel plezier zelfs!”, aldus Cathérine.

Familie vanavond om 19.50 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: